查看完整版本 : 動漫區意見交流及動向.歡迎回覆留言.#610最新通告[1.5.2006]

辟易 2007-4-13 02:48 PM

動漫區意見交流及動向.歡迎回覆留言.#610最新通告[1.5.2006]

近日來有很多新手發違規主題,包括求檔,留ICQ,無意義主題,BT等等...
老實說我不想一個新手來到就扣分.但這樣做又難以讓新來朋友知道自己錯在那裡.
一個版主能力是有限的,而版區是大家的.
相信大家都希望有一個整潔的環境.
所以希望這裡的各位會員大家都來出一點力.如果看到違規主題除了舉報之外不要留下猶如灌水的留言,例如:呃POST/???????????/你冇野下話...等回覆.
更甚者罵發起者.
這樣做都於事無補.也只會令事情變得更壞.
請各位有心留言的話就告訴發起者這樣做是違規,並告訴他要怎樣做.
很多謝大家對動漫區的熱心支持.如tang0783 ,15951595,AthrunSavior 等等....
亦希望藉著大家的力量來建造一個良好的版區.
多謝!

[[i] 本帖最後由 辟易 於 2006-5-1 12:06 AM 編輯 [/i]]

辟易 2007-4-13 02:54 PM

分割合併新主題用

[size=2][color=Red]有鑑於動漫區投票主題愈開愈多.而內容多無討論價值.
為免版面資源被濫用及侵佔.即日起動漫區不得開任何投票主題(得版主同意者除外),違者關帖,重犯者扣分.
[/color] [/size]

chschs0819 2007-4-13 03:49 PM

終於開了個新的嗎
我有問題15951595,AthrunSavior 這兩個是不是我來的時候走了
好像都沒見過:smile_43:

之前那個比系統關了還擔心的說:smile_43:

804zaku 2007-4-13 04:41 PM

[quote]原帖由 [i]chschs0819[/i] 於 2007/4/13 15:49 發表
終於開了個新的嗎
我有問題15951595,AthrunSavior 這兩個是不是我來的時候走了

之前那個比系統關了還擔心的說:smile_43: [/quote]

關了可以再開....

今次只是用了一個懶的方法搞電....

希望辟不要怪我炸佢pm...:smile_30:

Yashaij 2007-4-14 12:49 PM

[quote]原帖由 [i]chschs0819[/i] 於 2007-4-13 03:49 PM 發表
終於開了個新的嗎

之前那個比系統關了還擔心的說:smile_43: [/quote]
梗係冇走,只不過上黎唔發言:smile_44: :smile_30:

AthrunZala★ 2007-4-14 06:25 PM

申請高亮

[url=http://www8.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=3755347&extra=page%3D1]http://www8.discuss.com.hk/viewt ... &extra=page%3D1[/url]

[[i] 本帖最後由 AthrunZala★ 於 2007-4-17 05:24 PM 編輯 [/i]]

路人中的路人 2007-4-14 09:56 PM

回覆 #6 AthrunZala★ 的帖子

個人絕對反對申精

你只係不停地從各網站copy 資料罷了,

仲話叫討論區......我幾乎無見過你有發表討論,

最新一回漫畫才剛剛出了,又不見你有發表討論,

樓主,我現在懷疑你突竟有冇看這套漫的..........

一蒼龍一 2007-4-14 10:01 PM

[quote]原帖由 [i]路人中的路人[/i] 於 2007-4-14 09:56 PM 發表
個人絕對反對申精

樓主,我現在懷疑你突竟有冇看這套漫的.......... [/quote]
有同好:smile_43:資料只不是從維基百科內 將資料copy..
連圖片也是連link..直接copy..雖然有寫轉貼..但這樣太沒誠意吧:smile_39:
上載幾張圖片 用不了很多時間吧:smile_39:
連這樣也不能做到..誠意多極有限吧..
還想申請...
絕對反對:smile_39:

路過此地 2007-4-14 10:20 PM

反對+3

基本上看不到誠意:smile_39:
意見同上~~

ps:看不懂英文他申請什麼:smile_43:

AthrunZala★ 2007-4-15 08:51 AM

[quote]原帖由 [i]路人中的路人[/i] 於 2007-4-14 09:56 PM 發表
個人絕對反對申精

樓主,我現在懷疑你突竟有冇看這套漫的.......... [/quote]
thank you what you你只係不停地從各網站copy 資料罷了,
you can complain

have some days my computer cannot use.

I seen it yesterday.

樓主,我現在懷疑你突竟有冇看這套漫的..........
I have see it but not the all

-YIU` 2007-4-15 06:17 PM

[quote]原帖由 [i]一蒼龍一[/i] 於 2007-4-14 10:01 PM 發表

有同好:smile_43:資料只不是從維基百科內 將資料copy..
[b]連圖片也是連link[/b]..直接copy..雖然有寫轉貼..但這樣太沒誠意吧:smile_39:
連這樣也不能做到..誠意多極有限 ... [/quote]
我都對這樣有一點點反感

不過 HIGHLIGHT 也不過份吧 ?!

個人絕對反對申精

wowo

人地開個討論區 唔洗每分每秒都要回掛

人地唔發表討論就懷疑人有冇睇到呢套野 ?!

你講D野MAKE唔MAKE SENSE ?

小童* 2007-4-15 06:20 PM

個人絕對反對申精

[color=red]最新一回漫畫才剛剛出了,又不ㄖA有發表討論,

樓主,我現在懷疑你突竟有冇看這套漫的[/color].......... [/quote]

首先 我不是要支持佢個post 加入精華, 但你呢句野好有問題

[color=#ff0000]懷疑你突竟有冇看這套漫的 <<<[/color][color=black]你咩意思呀 胡亂猜測?[/color]
只不過佢唔識打中文姐
仲話叫討論區......我幾乎無見過你有發表討論 <<<其他人的討論就不叫討論區?

[quote]原帖由 [i]路過此地[/i] 於 2007-4-14 10:20 PM 發表
基本上看不到誠意:smile_39:
意見同上~~

ps:看不懂英文他申請什麼:smile_43: [/quote]
都係個句...佢唔識打中文= =

點解咁多路人?

[[i] 本帖最後由 小童* 於 2007-4-15 09:09 PM 編輯 [/i]]

小童* 2007-4-15 06:31 PM

[quote]原帖由 [i]一蒼龍一[/i] 於 2007-4-14 10:01 PM 發表

連圖片也是連link..直接copy..雖然有寫轉貼..但這樣太沒誠意吧:smile_39:
連這樣也不能做到..誠意多極有限 ... [/quote]

但佢既資料真係好多好...幾豐富....雖然係多左d

誠意都算有掛...不過去唔去到精華我就唔知.....

一蒼龍一 2007-4-15 09:14 PM

[quote]原帖由 [i]小童*[/i] 於 2007-4-15 06:20 PM 發表

首先 我不是要支持佢個post 加入精華, 但你呢句野好有問題

懷疑你突竟有冇看這套漫的 <<<[color=Red]你咩意思呀 胡亂猜測[/color]?
只不過佢唔識打中文姐
仲話叫討論區......我幾乎無見過你有發表討論 <<& ... [/quote]
我應該你這句也有問題..看起來..我很少少懷疑他是否有看該漫畫:smile_39:
身為開帖者..應該比起其他人 更加活躍在該地..
但我看起來..除了發起資料外..看不到他有任何的討論
還是我看錯呢..
...竟然有人話佢唔識打中文:smile_27:
佢識打中文架..
佢既英文 有時我真係睇唔明
中文式英文:smile_43:
[quote]原帖由 [i]小童*[/i] 於 2007-4-15 06:31 PM 發表

但佢既資料真係好多好...幾豐富....雖然係多左d

誠意都算有掛...不過去唔去到精華我就唔知..... [/quote]
火影係一套有名氣的漫畫/動畫..
資料要找並不難..
大部分資料也是從維基拿來的
不信自己去看看吧
誠意我沒排除有..

一蒼龍一 2007-4-15 09:17 PM

[quote]原帖由 [i]-YIU`[/i] 於 2007-4-15 06:17 PM 發表

我都對這樣有一點點反感

不過 HIGHLIGHT 也不過份吧 ?!

wowo

[color=Red]人地開個討論區 唔洗每分每秒都要回掛[/color]

人地唔發表討論就懷疑人有冇睇到呢套野 ?!

你講D野MAKE唔MAKE SENSE ? [/quote]
我沒打任何[b]過份[/b]的字眼
只是覺得他沒誠意而己:smile_39:
那你開討論區..你是否比其他人更應該活躍去討論呢?

小童* 2007-4-15 10:03 PM

[quote]原帖由 [i]一蒼龍一[/i] 於 2007-4-15 09:14 PM 發表

我應該你這句也有問題..看起來..我很少少懷疑他是否有看該漫畫:smile_39:
[color=red]身為開帖者..應該比起其他人 更加活躍在該地..[/color]
但我看起來..除了發起資料外..看不到他有任何的討論
還是我看錯呢..
...竟然有人話 ... [/quote]

這個是板規嗎....如果係 我唔會反對你既睇法

算了 佢識唔識打中文 呢個唔係問題 都唔關事

不過至少我睇得明佢d 中文式英文...

資料方面,我明白佢係維科到copy...轉貼沒有什麼問題吧??....難道要所有都是原創..?

我唔係想係度嘈...再說一次 也不是要支持加入精華...只係講出我既睇法

有個問題...點先可以張個post highlight 成為討論區 火影個區 唔符合咩?...我不太清楚=.=

chschs0819 2007-4-15 10:04 PM

算了算了~~
入不入到精都不是我們這種二打六決定
還是等版主定奪吧
[color=white]路過的和事佬一號[/color]:smile_43:

[[i] 本帖最後由 chschs0819 於 2007-4-15 10:05 PM 編輯 [/i]]

路人中的路人 2007-4-15 10:28 PM

即使其他會員有進行討論,作為一個樓主應該在自己的帖更加投入討論,
這並不是版規,而我看到的事實就是樓主不停地貼圖及資料,
這裏是意見交流區,我只是發表意見罷了

804zaku 2007-4-16 10:55 AM

這裡有個不成文的規定

專題討論的樓主要管理自己主題

如長期離題,或多次罵戰

將取消高亮,並不獲准再開同類主題

804zaku 2007-4-16 11:02 AM

[quote]原帖由 [i]AthrunZala★[/i] 於 2007/4/14 18:25 發表
a new one!!:smile_14:

申精
[url=http://www8.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=3755347&extra=page%3D1]http://www8.discuss.com.hk/viewt ... &extra=page%3D1[/url]

thank you. [/quote]

不接納

一般專題討論,只限高亮,不獲加精

而且在抽樣檢查中,未見你參與討論

只為加精而開的主題,而且也不作管理和參與討論

所以連高亮也沒有

chschs0819 2007-4-16 04:23 PM

[quote]原帖由 [i]小童*[/i] 於 2007-4-15 06:20 PM 發表

點解咁多路人?[/quote]
但我見過佢打中文喎
難道那個是他兄弟姐妹嗎:smile_41:

[[i] 本帖最後由 chschs0819 於 2007-4-16 11:23 PM 編輯 [/i]]

AthrunZala★ 2007-4-16 04:29 PM

[quote]原帖由 [i]804zaku[/i] 於 2007-4-16 11:02 AM 發表

不接納

只為奶ㄖ@管理和參與討論

所以連高亮也沒有 [/quote]
thanks for your anwser.:loveliness:

AthrunZala★ 2007-4-16 04:30 PM

[quote]原帖由 [i]chschs0819[/i] 於 2007-4-16 04:23 PM 發表
原帖由 小童* 於 2007-4-15 06:20 PM 發表

點解咁多路人?quote]
但我見過佢打中文喎
難道那個是他[b][color=red]兄弟姐妹[/color][/b]嗎:smile_41: [/quote]
no.

my brother have another username : 13607

You can ask him.:smile_39:

[[i] 本帖最後由 AthrunZala★ 於 2007-4-27 03:43 PM 編輯 [/i]]

`'◆魚蛋▃×° 2007-4-16 10:21 PM

基本上佢COPY我覺得沒什麼問題-   -難道要自己打唒甘多資料先算有誠意-  -?

佢系搵野貼落黎比我地參考已經算好...比著我都吾會甘得閒啦-  -

如果佢真系吾識打中文...佢參與吾到討論都吾出奇...

至於加精高亮的問題我沒什麼意見...只是他都起碼比我地D人做多左野..吾好甘為難

佢啦..

小童* 2007-4-17 05:18 PM

[quote]原帖由 [i]804zaku[/i] 於 2007-4-16 11:02 AM 發表

不接納

只為奶ㄖ@管理和參與討論

所以連高亮也沒有 [/quote]

你的意思是連高亮 的條件也沒有?

連高亮都唔可以嗎?

AthrunZala★ 2007-4-17 05:23 PM

申請高亮

[url]http://www8.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=3755347&extra=page%3D1[/url]

小童* 2007-4-17 05:36 PM

高亮也可以吧....個區都開左咁耐....又有討論...

只是想有個屬火影的討論區而已

支持highlight......

`'◆魚蛋▃×° 2007-4-17 05:38 PM

系囉..加番個高亮啦..

全個動漫得一個火影討論區又吾高亮..

如果AthrunZala★真系吾識打中文所以參與吾到討論 情有可緣WO 但佢都可以搵

資料比我地..同埋佢有時都會用英文盡量表達自己講乜的了

小童* 2007-4-19 07:12 PM

請板主 把火影討論區設為高亮...

近期有好多新開的火影POST(專問問題的)....

可能因為他們不知有火影討論區...

AthrunZala★ 2007-4-19 07:35 PM

申請高亮

[url=http://www8.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=3755347&extra=page%3D1]http://www8.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=3755347&extra=page%3D1[/url]

Why don't high light??
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 動漫區意見交流及動向.歡迎回覆留言.#610最新通告[1.5.2006]