查看完整版本 : 接收信號??

cmh1357 2019-1-16 03:01 PM

接收信號??

我想問問各位, 我家一直用開HKT上網及NOWTV. 最近NOWTV, 停上播放無線收費台. 因為我媽是粵劇的發燒友, 她經常收睇粵曲台. 但在昨天NOWTV已經停播無得睇, 她已經打電話來跟我講, 要我盡快弄回給她...
即是粵曲台只有my tv super的機頂盒內, 我這星期內會幫她買(我在國內工作, 假期才回港). 但出現問題, 我不想放棄nowtv(因為放假回家想睇電影台), 又想幫我媽裝my tv super, 電視機亦只有2組hdmi線...
HDMI, 我可以配置一個2轉1的HDMI的小盒, 想看邊一台的機頂盒, 可以按一下就可以...但接收信號呢?? NOWTV盒及MY TV SUPER應該是沒有WIFI功能, 我應如何做??

KPT 2019-1-16 11:12 PM

mytv可由router的wifi出,前題係網速至少要30M。

[[i] 本帖最後由 KPT 於 2019-1-16 11:14 PM 編輯 [/i]]

ultane 2019-1-18 05:36 PM

mytv super 是網絡電視 怎可能沒有wi-fi接收?
還有如你買二去一分流器,一定要買有hdcp解碼功能才可,因mytv含hdcp加密,一般是不能二去一的。

小強基金 2019-1-18 06:29 PM

MYTV盒子可用WIFI接駁的:loveliness:
頁: [1]
查看完整版本: 接收信號??