查看完整版本 : 返慣Office轉返Shift?

kithahaa 2019-1-16 12:32 PM

返慣Office轉返Shift?

小弟今年31,係一間零售公司做左3年Sr officer,人工22k左右,14個月糧。
不過對上既M同AM都係old seafood,似想做到退休😓
老闆同上司要求唔高,所以工作算輕鬆,平均6點半放工。
人事關係都ok,間唔都會同隔離dept同事食Lunch。

但因為知e到無得發展,所以最近都有搵下工,幸運地好快就有offer。
新工都係零售公司,規模差唔多,我見AM,人工28k,雙糧花紅都唔保證。
重點係要返Shift,即放假係1個平日+星期日,星期六固定要shop visit視察民情🙄
而且聽朋友講office d人平均都7點半先放工⋯⋯

其實我好怕自己會唔慣⋯但又唔想放棄e個機會,各位Ching比d意見🥺

苦樂 2019-1-16 01:39 PM

老闆係重點

台風懷舊的神 2019-1-16 04:11 PM

繼續留都冇意思, 不如跳出去睇下外面係點

filacandychan 2019-1-16 04:32 PM

我做sales返開shift, 反而吾習慣返office時間。 :smile_o01:

Erikson338 2019-1-16 10:09 PM

落漠小小羔羊 2019-1-17 01:54 PM

春天理性的腋下 2019-1-17 03:31 PM

舊公司平均26k 新公司一樣兩日假,  硬食29k ,用shifting 換雙糧 bonus 升職機會 , 你話呢

農場外圍的羔羊 2019-1-17 08:21 PM

返office舒服啲

rickychoichoi 2019-1-17 10:09 PM

返OFFICE就人工唔會高過零售~
如果你想高人工又想向前看當然跳出去啦~

faifai2 2019-1-18 12:07 PM

一日平日,一日假期, 其實日子好好使好用, 做銀行野果d 方便好多。
不過遲收工就要自己諗諗

織田信長香 2019-1-19 12:29 AM

轉吧

walker11 2019-1-21 09:37 PM

又唔係返通頂,有乜問題:smile_41::smile_41::smile_41:
頁: [1]
查看完整版本: 返慣Office轉返Shift?