查看完整版本 : 魔法少女奈葉 (Detonation):討論區

nonac. 2019-1-12 08:10 AM

魔法少女奈葉 (Detonation):討論區

魔法少女奈葉Detonation (Magical Girl Lyrical NANOHA Detonation)是一部集合動畫、動作元素的電影。

簡介

奈葉等人為了不讓悲劇再上演,展開精采的戰鬥!威力強悍的魔炮場面震憾,熱血沸騰!故事緊接在《魔法少女奈葉Reflection》之後,琦莉耶、伊莉絲與奈葉等人相遇,這份相遇、關連到兩個世界及星球命運之戰。

已於2019年1月10日在香港上映

片長:112分

[[i] 本帖最後由 nonac. 於 2019-1-13 12:53 PM 編輯 [/i]]

nonac. 2019-1-12 08:47 AM

等咗好耐《魔法少女奈葉》系列終於出完結篇喇!

劇場版一共有4集,前2集都是以電視動畫劇本為主幹而修改成嘅劇場版,而後2集,即係今次劇場版《魔法少女奈葉》,同之前作《Reflection》係以兩款電玩《魔法少女奈葉 As王牌空戰》、《As命運齒輪》為根基,不過做咗極大幅度的改編!

今次請咗日本動畫導演「濱名孝行」監督,力求作品拍出其完整度及震撼度!濱名孝行響日本動畫圈已有幾十年的資歷,今次集科幻與動作之大成,濱名孝展現佢嘅能力,創造全新風貌的魔法少女!今次集十幾年大成的作品以及劇場版系列完結篇,電影團隊竭不僅令畫面精緻、戰鬥風格精彩華麗、聲光效果更是一流,劇場版的故事架構完整,冇多餘嘢之外,節奏緊湊又富有情感,這回再登大螢幕、也是最後的大螢幕,花了更多時間、成本製作,絕對能帶給影迷前所未有的驚喜與滿足!粉絲唔睇—定走寶!

nonac. 2019-1-13 12:49 PM

[quote]原帖由 [i]nonac.[/i] 於 2019-1-12 08:47 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=493290427&ptid=27967468][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
等咗好耐《魔法少女奈葉》系列終於出完結篇喇!

劇場版一共有4集,前2集都是以電視動畫劇本為主幹而修改成嘅劇場版,而後2集,即係今次劇場版《魔法少女奈葉》,同之前作《Reflection》係以兩款電玩《魔法少女奈葉 As王牌空戰》、《As命運齒輪》為根基,不過做咗極大幅度的改編!

今次請咗日本動畫導演「濱名孝行」監督,力求作品拍出其完整度及震撼度!濱名孝行響日本動畫圈已有幾十年的資歷,今次集科幻 ... [/quote]


未知荷李活幾時拍真人版本?

最佳人選嘅女角又搵邊個??

nonac. 2019-1-18 05:57 PM

最新版《盜墓者羅拉》(Lara Croft: Tomb Raider)女主角,艾莉西亞菲瑾德(Alicia Vikander)做奈葉會係一個合適人選!

nonac. 2019-1-18 06:49 PM

估唔到真人版Battle Angel Alita  (銃夢),會响今年二月份上畫,由「阿凡達」幕後班底操刀,預告片啲CG特技已經令人有入場衝動!

占士金馬侖或史匹堡睇中「奈葉」的話,成績一定會超越Transformer!

[[i] 本帖最後由 nonac. 於 2019-1-19 10:07 AM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 魔法少女奈葉 (Detonation):討論區