查看完整版本 : 物管的悲哀(一)

異域失控的魚蛋 2019-1-8 08:03 PM

物管的悲哀(一)

物業管理本應是希望給予住客有好的居住環境, 無奈只有看行內人才知道這完全是一個譁眾取寵打壓基層勞動工人的行業。 業主交少少管理費便要求管理公司提供全天候最好嘅服務。 管理公司所做的一不合心意,便出香港人最鍾意用嘅絕招投訴, 管理公司經理一接投訴便如臨大敵 便將所有嘅壓力問題推卸落下線員工身上。 員工便只有啞忍接受命令去工作, 久而久之大家便會帶著扮工的心情工作。 見到有問題睇到都扮睇唔到。由其維修技工 最喜歡 匿埋扮工作,見到內部設施有問題都唔出聲, 要到自己做你得你死。 這便是真實的一面
真係想自己屋苑好,便對管理公司啲員工好啲唔好做死佢哋, 佢哋好屋苑自然會更好。

[[i] 本帖最後由 異域失控的魚蛋 於 2019-1-9 08:49 PM 編輯 [/i]]

andychkk 2019-1-8 11:40 PM

right

fbaf6ec4567066 2019-1-9 11:55 AM

呢行的人普遍素質吾好,半粗不幼,返office 的大位也系粗口横飛、爛仔格。對同事只有金手指、卸、屌……
D M 預左你做吾長,因為吾夠奸、吾夠厚面皮……
D客又西、上面M又西,人工又吾高,frontline d 人又點會用心長做姐

汁男貢獻良多 2019-1-9 08:48 PM

管理公司經理一接投訴便如臨大敵 便將所有嘅壓力問題推卸落下線員工身上。
好認同樓主

公園大留言 2019-1-28 11:49 PM

講黎講去咪又係啲M無能唔識處理問題,有事咪下面食晒lor。呢行最緊要鑊要有人咩

wayne138 2019-1-29 07:27 PM

好過明明保安,收物業管理價錢

Beyond2014 2019-1-31 01:33 PM

呢d小事啦!最仆街係串同圍標集團搵居民笨柒

fwjlxh 2019-1-31 01:40 PM

何解范桌紅會皇?

ps4dddddd 2019-2-1 08:45 AM

[quote]原帖由 [i]公園大留言[/i] 於 2019-1-28 11:49 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=494112714&ptid=27960219][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
講黎講去咪又係啲M無能唔識處理問題,有事咪下面食晒lor。呢行最緊要鑊要有人咩 [/quote]

做住宅,若有兩個入口,各有保安守住,有派傳單的上了樓,兩方面保安一定互相指責,投注站若有兩個入口,各有保安守住,有未成年人入了去,都是兩個保安互相指責

解決辨法是大家都做好本份
頁: [1]
查看完整版本: 物管的悲哀(一)