查看完整版本 : IPad Pro 10.5, 11 同12.9 你㨂邊款?

tondluohs 2018-12-26 04:40 PM

IPad Pro 10.5, 11 同12.9 你㨂邊款?

其實2018 iPad Pro 有d失望。唔係想像中咁好用。
1. Double tap 有eraser個function mama岩我。我覺得大部分app點eraser方便d. 
2. 11寸個aspect ratio 唔好用,10.5闊d,感覺舒服d.11 寸我覺得太迫。睇戲可能ok, 睇pdf, jot notes 唔好用。而且10.5個窄邊portrait mode 好好用!覺得真係用緊一本好compact b5筆記簿一樣!
3. 近睇對比,我成日覺得10.5先係新產品。新ipad Pro 個mon邊位做得mama,唔貼,總之無咁delicate. 尤其11寸個mon,好唔精緻,唔似apple產品。
4. Pdf的files大,新ipad pro 有時都依然會force quit.... 唔知ram問題定processor 問題。睇大pdf時mutitasking 唔駛諗。
我買左新12.9 iPad Pro都無後悔,因為輕左,smart folio 方便左,pencil 好用左。但真心2nd gen iPad Pro 唔係差好遠。等左咁耐,少少失望。
Ps, 我仲用過surface 一排,枝筆唔知咩事,食哂d筆劃,未放上Mon已經劃緊 lol
部機idea 好好,但做得太差,又反光,又熱,又重,又唔貼,個邊又粗。個dial 幾好用,但可能要surface studio 先岩用。

唔知幾時先有ipad Pro 4th gen 呢....?

WarnerGog 2019-1-13 10:24 PM

I consider, that you commit an error. Write to me in PM, we will talk.

Winson14688 2019-1-14 06:03 PM

你開pdf file 有幾大mb 好多時都都到我用緊2018 new iPad

Winson14688 2019-1-14 06:09 PM

不過好多人唔識用ipad 如將檔案分類 像window 一般要裝裝檔案管理員之類app 唔好用ipad 本身檔案管理員超廢 我將pdf jpg Microsoft office 之類檔案亦可將佢壓縮轉送去iPhone 都好方便使用 有些免費有些幾拾元就有

winnieFang 2019-1-14 08:10 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
頁: [1]
查看完整版本: IPad Pro 10.5, 11 同12.9 你㨂邊款?