查看完整版本 : 我係3-4年前買左呢部asus t100

phowong 2018-12-26 12:26 AM

我係3-4年前買左呢部asus t100

好耐無用,想用番發現唔見左個2腳火牛(因為在台灣買)買普通micro sd差電,16個鐘都無25%, 如果想配番個火牛,應該要去邊到配??大約幾錢??

alexkkc 2018-12-29 08:53 PM

[size=4][color=#0000ff]網站上述:[/color][/size]
[size=4][color=#0000ff]ASUS Transformer Book T100 變形平板使用一般的 microUSB 充電,可與手機共用線材,但建議選擇 2A 以上輸出的變壓器,免得充電時間變得太久。不過即便採用原廠的 2A 充電器,實際測試從 10% 充電至 70%,花費了約 4 小時。[/color][/size]:smile_13:
[size=4][color=#0000ff]舊手機充電器只有1A(1000mA),唔夠電力充平板,亦要習慣關掉平板才充電,有冇試過用新手機2A快充器?!手機/電腦用品商店有售5V 3A快充好d,大概$50~$250,我未買過只用新手機2A快充平板都OK![/color][/size]:smile_45:
[img]https://e.ecimg.tw/items/DCABJDA9008X43Z/000001_1523352218.jpg[/img]

[[i] 本帖最後由 alexkkc 於 2018-12-30 07:01 AM 編輯 [/i]]
頁: [1]
查看完整版本: 我係3-4年前買左呢部asus t100