查看完整版本 : 台灣自體豐胸填手背實錄 (慎入!內有術後圖)

A06269 2018-12-18 08:53 AM

台灣自體豐胸填手背實錄 (慎入!內有術後圖)

人在台灣第二日,尋日完成咗抽脂,自體豐胸同埋填手背,等隻手好d再upload d相上聚。

[[i] 本帖最後由 A06269 於 2018-12-20 05:39 PM 編輯 [/i]]

liliiy.w 2018-12-18 09:39 PM

等樓主update post :smile_30:

人要比車兇 2018-12-18 10:11 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

美美美魔女!!! 2018-12-19 11:05 AM

多謝曬,得相睇

A06269 2018-12-20 10:43 AM

好返到香港, 慢慢講返每日情況。
我係星期一朝早大約七點鐘飛機由香港飛去台灣, 當日係約咗朝早十點。
其實飛過去之前,已經同診所嘅護士已經聯絡咗一段時間。過去前要準備驗血報告+乳房超聲波 報告。

A06269 2018-12-20 10:49 AM

另外過去之前要準備: 買緊身衣 +訂酒店,  非常好彩, 之前朋友介紹嗰間酒店full咗, 然後搵到另一間喺診所 旁邊,  只有大約十步距離嘅酒店, 酒店距離非常重要 ,因為手術會用睡眠麻醉, 就算醒咗個人係完全斷片! 手術前我已經同姑娘溝通咗佢哋會送我返酒店因為距離近 ,否則佢哋只會送你上的士。

A06269 2018-12-20 10:54 AM

好開始講手術當日, 七點幾機去到台灣 ,未到九點落機,然後搭機場快線去到台北車站, 再轉的士, 唔到5分鐘車程就到診所, 啱啱好十點。

上到去姑娘會先同你溝通, 確認要做嘅手術, 然後會帶你去見醫生。因為佢哋要醫生確認咗可以做佢哋先會同你做。原本我想抽埋屁股,但係醫生話我唔夠脂肪最終 只做咗抽手臂填胸同埋手背。

A06269 2018-12-20 10:58 AM

跟住姑娘就會收錢,然後換衫, 試緊身衣睇下會唔會太鬆或者太緊, 醫生會再喺你身上畫線同埋影相。
其實緊身衣診所可以幫你準備,不過我已經買咗,如果唔想煩可以直接同佢哋去買。 呢啲步驟完成曬就入手術室消毒喇。

A06269 2018-12-20 11:01 AM

消毒呢part要先脫光全身衣服, 佢哋會用酒精同碘酒同你抹曬全身,抹好多次。其實係非常之凍,因為之前已經有 好多個鐘頭冇食嘢(手術前要空肚八個鐘)嗰刻凍到我成個人喺度震,佢哋會開暖爐喺後面吹住你,但係其實都好凍。

A06269 2018-12-20 11:04 AM

跟住消毒好就瞓上手術床, 好快 我就瞓著咗喇,瞓醒嘅時候已經夜晚9點幾。

A06269 2018-12-20 11:11 AM

[attach]9126993[/attach]

A06269 2018-12-20 11:11 AM

注意事項

晏少少再上埋手嘅[u]相[/u]

[[i] 本帖最後由 A06269 於 2018-12-20 11:13 AM 編輯 [/i]]

美美美魔女!!! 2018-12-20 11:28 AM

追看中:smile_o12:

A06269 2018-12-20 05:04 PM

[attach]9127859[/attach] 手術後第二朝早影嘅手

A06269 2018-12-20 05:07 PM

希望冇嚇親你哋, 第一日左手瘀清非常嚴重,右手反而冇乜嘢, 只係有少少腫, 冇乜感覺,唔覺得痛,抽咗脂嘅手臂唔痛,手背唔痛,個胸都冇感覺,但係整個人就成日昏昏沉沉好想瞓,可能因為麻醉藥未過曬。

A06269 2018-12-20 05:10 PM

補充一句先,我唔係打手,只不過 網上自體脂肪填手背嘅資料真係少之又少,我曾經上網不停搵資料,但係有關資料非常貧乏, 一般只有術前術後相,所以我決定不如就自己寫出嚟,畀想做呢個手術嘅朋友可以好好諗清楚,了解多d先決定做唔做。

UMM 2018-12-20 05:53 PM

咩叫填手背?

A06269 2018-12-20 06:41 PM

[quote]原帖由 [i]UMM[/i] 於 2018-12-20 05:53 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=492252512&ptid=27918003][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
咩叫填手背? [/quote]

手背位注入脂肪

A06269 2018-12-22 06:35 PM

又繼續喇!
第一日隻左手瘀曬,但其實冇咩感覺。我只抽咗手臂脂肪,用咗來填胸同手背。其實手臂脂肪唔係好多,我對胸嘅要求都唔係好大,只係填番兩邊大小差唔多就得喇,因為有啲大細胸,買bra好麻煩。
胸基本上冇乜感覺, 我唔係想隆到好大,只不過有大細邊想兩邊平行返 。胸側邊位貼咗塊防水膠布,醫生話縫咗一針,因為醫生注入脂肪嘅位置相對深層,表面冇任何淤青,我都冇任何感覺。
填完嗰邊胸型係非常之靚!似少女啱啱發育完嗰種,又尖又挺嘅形,希望之後keep到啦。

[[i] 本帖最後由 A06269 於 2018-12-22 06:43 PM 編輯 [/i]]

A06269 2018-12-22 06:37 PM

[attach]9134965[/attach][attach]9134965[/attach]
第二日嘅[u]左[/u]手, 腫到似豬手,瘀青比第一日更嚴重。

[[i] 本帖最後由 A06269 於 2018-12-22 09:32 PM 編輯 [/i]]

A06269 2018-12-22 06:38 PM

[attach]9134968[/attach]
瘀清冇咁嚴重嘅右手,貼咗人工皮啲位就係針口位。

A06269 2018-12-22 06:41 PM

醫生話要五日先可以掂水,頭五日都要貼人工皮,同埋每日要用生理鹽水清潔傷口,再搽消炎藥膏。
問題嚟喇... 咁去完廁所點抹呢?可以5日唔大大嗎...? 仲有醫生畀咗好多一包包藥呀, 紗布呀,棉花棒呀... 全部有膠袋入住, 隻手又用唔到力,究竟點打開呢?

[[i] 本帖最後由 A06269 於 2018-12-22 11:27 PM 編輯 [/i]]

A06269 2018-12-22 09:40 PM

今次個trip其實非常好彩 ,喺酒店隔離就已經有間文具舖!即刻買咗把鉸剪。 另外之前訂酒店都冇為意,原來酒店嘅廁所係日式厠所,基本上係幾日冇沖涼淨係抹身,去洗手間就可以用日式廁所嚟沖下身。

講下我對手臂先。 原本計劃抽patpat加手臂, 但係醫生睇完之後覺得pet pat太少脂肪,肌肉為主,建議我做多啲運動! 跟住我就話不如抽個肚喇? 醫生睇完都係講嗰句... 你個肚冇乜幾多脂肪抽, 可以少抽就盡量少抽啦:fst_015:可以做運動解決嘅就做運動啦:fst_005:你哋有冇見過醫生係咁樣到自己米?
抽完之後第一日,係幼咗好多好多好多,暫時仲未水腫。原來手臂真係都相對幾多脂肪!就算平時啲人覺得我手臂一啲都唔粗,原來都可以有咁多可以抽( 已經唔係環抽,只係抽蝴蝶袖)。

[[i] 本帖最後由 A06269 於 2018-12-22 11:27 PM 編輯 [/i]]

A06269 2018-12-23 10:15 AM

[attach]9137184[/attach] 第3日早上嘅左手,旁邊你醫生開嘅藥膏。瘀青退咗d,手繼續[u]腫[/u]

[[i] 本帖最後由 A06269 於 2018-12-23 10:17 AM 編輯 [/i]]

A06269 2018-12-23 10:32 AM

[attach]9137260[/attach]
呢日四圍行街,買咗好多唔同包裝嘅薏仁粉沖水去腫,呢隻細包裝有5小包,每次我用2包沖半杯水飲,好似有d效。

milktmn 2018-12-23 10:45 AM

點解要填手背? 隻手本身是突出骨頭嗎?

A06269 2018-12-23 06:23 PM

[attach]9139094[/attach]
本來我隻手係類似咁,所謂嘅"雞爪手" (圖片源自互聯網)。
之前拍廣告,其中一幕要zoom埋我隻手度,好記得導演話太skinny, 要改果幕,仲有成日比人話"你好瘦睇下你隻手"... 所以咪填埋佢囉。

A06269 2018-12-25 10:00 PM

[attach]9146157[/attach] [attach]9146158[/attach]
[attach]9146159[/attach]

第四日下午,終於要返香港!
呢幾張相係喺機場候機室影嘅!
左手情況有啲似手術室手套吹脹咗一樣,瘀青都係嚴重,可以係啲相度睇到。手指同手背係唔同色嘅!右手情況都係好啲,冇咁瘀無咁漲。

另外手臂同埋胸都係冇感覺,完全唔痛。 手臂有少少瘀青,由膊頭位去到手踭,胸完全無瘀,因為醫生話同我打得比較深層。

A06269 2018-12-25 10:05 PM

通常抽脂post,實會有啲人講"做運動啦抽脂咁危險... etc"
我做咗運動10年,跟咗pt上N堂, 醫生話我脂肪唔多。我認為抽脂係雕琢身型而神唔係減肥。 我係絕對贊成人做運動去減肥,但係都有啲位做任何運動都減唔到嘅時候,如果你又考慮得清楚,知道個風險,同醫生亦非常詳細嘅溝通過,抽脂未嘗唔係另一個可以考慮嘅方法。

A06269 2018-12-31 01:51 PM

有無人睇緊呀?有我就繼續
頁: [1] 2
查看完整版本: 台灣自體豐胸填手背實錄 (慎入!內有術後圖)