查看完整版本 : 部C7 近來見畫面好似閃電咁,有時下半部閃

lovedreamer 2018-12-16 09:08 PM

部C7 近來見畫面好似閃電咁,有時下半部閃

來我部C7,久不久個畫面會好似閃電咁,係咁閃,有時就下半部閃。出番去某d畫面正常,再入番某d畫面又閃過。上網見有d人話當校得光暗度低時,又係會出覓。係咪都瓜柴ga喇?上網見以往不少人也遇過。朋友叫我別再用三星,因呢部也衹2年幾。

但我幾部也用佢,自己對手機都不太研究。但求錄音夠清和大聲,影相也想好d。但之前幾部也不是旗艦級,影相效果也就未算好好。

大家有否遇過,可以點做呢?到底係機本身真有問題?App有問題影響?如果買過部會否又係咁ga……

東方加加速隊長 2018-12-16 09:29 PM

[quote]原帖由 [i]lovedreamer[/i] 於 2018-12-16 09:08 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=492077422&ptid=27915363][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
來我部C7,久不久個畫面會好似閃電咁,係咁閃,有時就下半部閃。出番去某d畫面正常,再入番某d畫面又閃過。上網見有d人話當校得光暗度低時,又係會出覓。係咪都瓜柴ga喇?上網見以往不少人也遇過。朋友叫我別再用三星,因呢部也衹2年幾。

但我幾部也用佢,自己對手機都不太研究。但求錄音夠清和大聲,影相也想好d。但之前幾部也不是旗艦級,影相效果也就未算好好。

大家有否遇過,可以點做呢?到底係機本身 ... [/quote]
個個人既使用習慣唔同

臨記一名 2018-12-19 11:18 AM

會唔會係電池老化? 
以前我部s3都有類似情況,換左第二舊電就冇事

note柒1 2018-12-19 01:53 PM

冇圖你講咩都得

kwankwan1997 2018-12-27 04:38 AM

我部C7果時新出無耐買,,無試過你甘,,但無lala充唔到電顯示個閃電圖案,,你有無試過??

audia 2018-12-27 04:44 PM

屏幕老化 ! 舊屎部Note 3 校到最低光都出現過。
可能果時成日攞嚟打機掛網掛天光,加速打柴。。。😅
頁: [1]
查看完整版本: 部C7 近來見畫面好似閃電咁,有時下半部閃