查看完整版本 : 要買部平板電腦比小朋友上網睇卡通片,有冇人推介一下

初學駕駛者 2018-12-12 02:44 PM

要買部平板電腦比小朋友上網睇卡通片,有冇人推介一下

請識電腦或者本身有用開平板電腦既朋友幫忙介紹一下,謝謝大家盡力解答(因為本身係電腦白痴)
首先講我既要求先🙏
1.價格$1000或以下(要行貨)
2.屋企有電腦share WiFi (基本上用WiFi 連到網路,上網睇片順暢就ok)
3.營幕呎时7-8吋(預算有限估計買唔到10时,不過如果真係有就仲好)
4.畫面質素唔好太差就ok
5.希望可以耐用D部機,唔好自己成日hang 機
因為係買比小朋友,比較粗用有機會隨時跌爛,所以唔夠膽買太貴,希望有人幫到手🙏

wty_discuss 2018-12-12 05:52 PM

好多選擇, 去高登望望. 唔建議買山寨牌子.

yeungph 2018-12-13 09:08 AM

$1000或以下,其他唔講淨係畫面都肯定睇到眼蒙

寫入讀出 2018-12-13 12:13 PM

加少少, 買小米平板4啦, 用緊唔錯, 亞仔都成日拎嚟用

kathy_yoyo1128 2018-12-14 10:09 PM

Xiaomi 小米 平板4 WIFI (3+32GB)  $1180

etopia 2018-12-19 11:31 AM

lets consider the second hand, i have 2 kids, and broken of 3 pads. fortunately, there are all secind hand with less than HKD800.

Indeed, second hand is better!

寒冬野生的結他 2018-12-20 12:31 AM

小朋友睇,緊要係護眼。如果睇書,實介紹電子墨水屏。但係睇視頻,就一定要lcd屏。為眼睛好,一定要好屏。如果預算所限,都建議考慮名牌子的二手,唔好揀雜牌d唔好屏,對眼唔好
頁: [1]
查看完整版本: 要買部平板電腦比小朋友上網睇卡通片,有冇人推介一下