查看完整版本 : 內開式眼瞼肌手術分享

妹子頭 2018-12-12 10:35 AM

內開式眼瞼肌手術分享

借女朋友個id post:smile_30:

我之前單眼皮有做過縫雙眼皮手術
但做完後覺得一樣2眼無神
對眼雖然有雙眼皮但就望上去依然係好冇精神
就好似咁…↓
[attach]9099812[/attach]
雙眼皮好厚
本來做雙眼皮手術就係想令雙眼有神個人都精ling d
好喇 做完等完冇做過咁好x
再講比較偏好窄dd嘅雙眼皮
咁個人望上去比較有精神同冇咁女仔
兼同本身都算公司主管
咁嘅雙眼皮冇話其他人 連我自己都覺得冇乜威嚴
驚咁樣下屬會覺得我好好恰所以就決定去拯救下我雙眼皮

之前有排好大段時間要留係在台灣出工幹
係香港時就有聽d女同事講台灣醫美技術唔差
咁就乾脆係台灣重做雙眼皮手術
再後嚟就係透過台灣朋友介紹我一間醫美中心做雙眼皮手術
雖然話係朋友介紹但我還係要上網check下睇評語同醫生學經歷先至安樂
睇完又覺得是真係ok
網民評語ok醫生學經歷高
d網站上d案例相整得又自然ok
最後就咁樣決定去朋友介紹嘅醫美中心到做手術喇

同醫生諮詢時有直接同醫生講話自己一直好受雙眼無神困擾
醫生評估咗一陣之後就講話因我眼瞼肌無力
咪就搞到就算有雙眼皮咪都望落無神
當然同本身自己雙眼皮過厚亦都有些少關係
但絕大部份原因係因為眼瞼肌無力
之前真係冇估到過原來無神原因係眼瞼肌無力
應該話從來就冇聽講過有眼瞼肌無力呢回事
今次都算大開眼界囉
醫生同我說手術內容都講解得好仔細下
就咁我就同佢約好曬手術日期

手術當日先將頭同面洗乾淨
做完手術之後眼部位唔掂得水
皆因先前已經整過一次雙眼皮
今次就唔會似之前咁緊張
我係做內開式提眼瞼手術
過程冇乜不適感同時間唔會話耐
手術完就可以即刻見到效果
[attach]9099813[/attach]
雙眼皮厚度明顯變少而且個樣精神曬!        
休息冰敷時d姑娘會到旁邊同我講d手術後保養須知
離開前醫生仲會嚟多次睇下個狀況
姑娘會比消炎止痛藥
但因為唔覺得痛所以我止痛藥一粒都冇食
但消炎藥就乖乖食曬
頭三日同之前雙眼皮手術完一樣要先冰敷
到後面先要換成溫敷
一個禮拜後就會變得比較自然同瘀青都去曬
[attach]9099814[/attach]

一個月後更自然
[attach]9099815[/attach]
總之就比之前整雙眼皮時好好多喇!
經過今次先知原來有眼瞼肌無力鬆弛咁嘅名詞
所以各位bro或sis有雙眼皮但又覺得雙眼無神
可以往呢方面作考慮
因為可能真係同眼瞼肌有關
打左咁多隻字 多謝曬咁多位睇完我d分享^^

[[i] 本帖最後由 妹子頭 於 2018-12-12 10:39 AM 編輯 [/i]]

秋天的冷 2018-12-13 04:36 PM

診所費用pls~

痴情玫瑰花 2018-12-17 01:11 PM

你第一次整既雙眼皮又當真厚wo!

超級熱情的牛牛 2018-12-17 03:03 PM

又幾自然吖,整左幾錢!:smile_41: :smile_41: 

sasayaya 2018-12-18 02:16 PM

自然!!

寒冬的浪漫 2018-12-18 05:37 PM

費用x2:smile_13:

wufiona 2018-12-18 07:03 PM

費用x3

妹子頭 2018-12-19 02:35 PM

今次係去愛惟美診所到整,費用方面自己去問比較清楚。:$ 
頁: [1]
查看完整版本: 內開式眼瞼肌手術分享