查看完整版本 : 整完鼻會腫幾耐

點點踢點點 2018-11-20 11:43 AM

整完鼻會腫幾耐

有人整完鼻腫好耐,或摸個鼻感覺好硬好吾自然嗎?想知整完鼻真系會腫好耐嗎?因為個鼻附近既皮膚比較謹既關係嗎?會吾會有人消腫之前左右好嚴重吾對稱架?

Conya1120 2018-11-20 03:12 PM

一個月大致消80%腫,3-6個月開始完全康復。但有d重做既可能時間再耐d

歡樂鼠 2018-11-20 06:02 PM

第二,三日系最腫,有D人仲會腫到眼度
至於左右吾對稱有D人會因為腫左所以睇起來吾自然
人既五官本來就吾系咁對稱
所以整鼻都要搵會針對面型同個人條件客製化既醫師好

瓊恩史諾 2018-11-20 08:28 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

點點踢點點 2018-11-21 10:57 AM

[quote]原帖由 [i]歡樂鼠[/i] 於 2018-11-20 06:02 PM 發表 [url=https://ladies.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=490827347&ptid=27861659][img]https://ladies.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
第二,三日系最腫,有D人仲會腫到眼度
至於左右吾對稱有D人會因為腫左所以睇起來吾自然
人既五官本來就吾系咁對稱
所以整鼻都要搵會針對面型同個人條件客製化既醫師好 ... [/quote]

如果因為腫脹造成既不平衡大概要幾耐先會消?有人整完反而個鼻頭變硬,咁樣系排斥反應嗎?上星期陪朋友到台北X美,莊醫師仲有敲鼻骨,當天睇吾系好出,都算自然,但我地細想知如果要完全消腫到自然咁係咪真系要好耐?

歡樂鼠 2018-11-21 06:02 PM

最好就去問診所拉

好似鼻頭要軟化,應該要一段時間拉,吾急得

知X術後照顧團隊好認真專業

如果有唔舒服既地方,例如紅腫會泛白超過一個月

就馬上同診所反應,呢個系你自己既權利阿

落英繽紛 2018-12-20 05:40 PM

整鼻條"啦"會系邊個位?傷口外面睇到嗎?我睇完知X既手術CASE相,但都睇唔出

個傷口系邊度

歡樂鼠 2018-12-21 10:54 AM

咁就要睇你手術方式系咩

外開就系鼻中柱

內開就系單邊或兩邊既鼻哥窿裡面

手術完要小心清理血塊

如果唔知要點整

診所有微信可以問

點點踢點點 2018-12-21 05:19 PM

我覺得主要都系診所既態度,手術完好容易擔心,如果診所願意耐心D回答,感覺會好好多,好似我朋友岩手術完好多事都吾做得,低頭太耐會唔舒服,又驚自己會忘記D咩野,佢去既診所好似可以視像通話?

落英繽紛 2019-1-18 11:08 AM

原來手術方式有分別,不過會依個人調整呢點幾好,淨系去知x諮詢下好似都幾有幫助,謝謝

vens10 2019-2-27 04:25 AM

整完超令
頁: [1]
查看完整版本: 整完鼻會腫幾耐