查看完整版本 : 求救,用緊數記上唔到網

mama_mama 2018-10-17 01:39 PM

求救,用緊數記上唔到網

用緊數記500mb, 尋日晏就開始上唔到網, 試過reboot router, reboot GPON. 唔用router 直插notebook, 都唔得.
試過router / notebook 直插都可以拿到出街IP , ping ISP gateway 正常, ping 唔到ISP DNS.....
Call hotline 淨係話網絡正常, 睇到隻GPON 正常,附近又無維修....最緊要係佢兇我上門維修要收200如果是我自己問題⋯⋯
請求名位師兄高手,以上似我自己問題定數記問題多,我唔想俾佢老屈200蚊

中移sales 2018-10-18 11:01 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

momo_ku 2018-10-18 11:58 AM

咁你都要叫人上黎整嫁,你又咁肯定係佢地問題又驚咩會比人收200蚊?

mama_mama 2018-10-18 01:19 PM

我就係唔肯定係咪我問題,所以我先驚. hotline CS 話隻GPON正常就上到網,上唔到應該係我自己問題。而且強調上門維修要錢...

不過今早十時左右突然好返上到網,我即刻打去cancel返個上門維修。

momo_ku 2018-10-19 12:35 PM

[quote]原帖由 [i]mama_mama[/i] 於 2018-10-18 01:19 PM 發表 [url=https://computer.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=489133225&ptid=27787775][img]https://computer.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我就係唔肯定係咪我問題,所以我先驚. hotline CS 話隻GPON正常就上到網,上唔到應該係我自己問題。而且強調上門維修要錢...

不過今早十時左右突然好返上到網,我即刻打去cancel返個上門維修。 ... [/quote]
200蚊就解決到問題(仲可能唔洗錢),都好過自己死諗爛諗都解決唔到問題
頁: [1]
查看完整版本: 求救,用緊數記上唔到網