查看完整版本 : LEGO 42082 越野吊機

csmarco 2018-8-24 07:42 PM

LEGO 42082 越野吊機

樂高的愛好者,唔使再喺【百獸王】有貨與否?炒價還是訂價?

因為【科技系列】又有高階產品推出了。

呢套就係LEGO 42082 越野吊機了,重可以砌【B模型 越野打樁機】
[attach]8690661[/attach]
裝嵌說明書已經上架,可供下載,唔買都可以睇下㗎。
[attach]8690662[/attach]
旺角樂高旗艦店現貨多的是。
[attach]8690663[/attach]
旗艦店就當然賣訂價啦,$2,199元,可以碌卡。
:smile_53::smile_53::smile_53:
[attach]8690664[/attach]
行遠少少嘅油麻地現時X,只係賣$1,600元,但要比現金,唔好咁大聲呀。
:smile_44::smile_44::smile_44:
有得行?咁你行唔行吖?
:smile_o01::smile_o01::smile_o01:

superroy 2018-8-26 10:50 AM

師兄有無到?快啲開箱
呢SET我都想入,但聽啲玩家講話麻麻地

csmarco 2018-8-26 12:57 PM

[quote]原帖由 [i]superroy[/i] 於 2018-8-26 10:50 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=486238414&ptid=27666854][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
師兄有無到?快啲開箱
呢SET我都想入,但聽啲玩家講話麻麻地 [/quote]

師兄,午安。
:handshake:handshake:handshake
你睇下42082 A似唔似42009 B模型?重要冇咗個持架玩,只係吊臂加長咗少少。
[attach]8697097[/attach]
我已經有42009。
[attach]8697098[/attach]
我嗰日去到現時X就剛好賣哂 ,我買樂高唔會心急,有大貨到、現貨擺喺度的話,$1,600元呢個價位,都會捧下樂高場,我係樂高長期忠實支持者嚟㗎。

師兄,重有呀,旺角樂高旗艦店,42083布加迪跑車有現貨了,官方網站亦有裝嵌說明書可以下載了,唔買都睇下囉。

RYANYHC 2018-8-31 02:06 AM

最重要喺屋企有冇位放

至尊史諾比 2018-9-4 12:21 AM

[quote]原帖由 [i]csmarco[/i] 於 2018-8-26 12:57 PM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=486244561&ptid=27666854][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

師兄,午安。
:handshake:handshake:handshake
你睇下42082 A似唔似42009 B模型?重要冇咗個持架玩,只係吊臂加長咗少少。

我嗰日去到現時X就剛好賣哂 ,我買樂高唔會心急,有大貨到、現貨擺喺度的話,$1,600元呢個價位,都會捧下樂高場,我係樂高長期忠實支持者嚟㗎。

師兄,重有呀,旺角樂高旗艦店,42083布加迪跑車有現貨了,官方網站亦有裝嵌說明書可 ... [/quote]

師兄,近排又忙完,我又上來支持你的分享啊!:smile_o12:

印象中師兄做眼科小手術,康復嗎?無論如何都先恭喜師兄先……

看到師兄完來以出了多个分享了……支特支持!

本題42082,早排我有囯內朋友來港,我

帶他去現時点買lego,42082之前亦自己

有留意這個作品,(我發現此作品A及B模

式好似是可以在同1時間吓,1車可共用2

個机頭玩法)

我意思是把a模式砌好後,另再去買些紅

色科技磚去砌b模式的机頭……

那這個玩法便等如1倜車能共用2個机頭

任意替换來玩……

(這只是我自己當時判段出來,我並没有去試過或實行過啊)……

大家研究吓可不可能吧。見笑……

另外我大陸朋友,聽到我的見解吓,他便1口氣買了2盒。他抽回国,由本身用紙箱改為用超大環保購物袋,(同店購買3蚊1個超大環保購物袋。

至尊史諾比 2018-9-4 12:50 AM

忘記付上图片:smile_30:[attach]8729438[/attach] [attach]8729439[/attach]

其實我有題醒他,没有手拎回大陸,可是他神勇過人,以為自已是超人。:smile_30:

csmarco 2018-9-4 07:51 AM

[quote]原帖由 [i]至尊史諾比[/i] 於 2018-9-4 12:21 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=486732127&ptid=27666854][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

師兄,近排又忙完,我又上來支持你的分享啊!:smile_o12:

印象中師兄做眼科小手術,康復嗎?無論如何都先恭喜師兄先……

看到師兄完來以出了多个分享了……支特支持!

本題42082,早排我有囯內朋友來港,我

帶他去現時点買lego,42082之前亦自己

有留意這個作品,(我發現此作品A及B模

式好似是可以在同1時間吓,1車可共用2

個机頭玩法)

我意思是把a模式砌好後,另 ... [/quote]

師兄,多謝你的關心。
:smile_o06::smile_o06::smile_o06::smile_o06:
早前做完白內障眼科手術,跟住又到甲狀腺亢奮來襲,又須要用錢去買健康了。
:smile_24::smile_24::smile_24:
現在已經服藥半年,病情已經穩定下來,尚有兩年時間長期服藥,才能痊癒。
:smile_13::smile_13::smile_13::smile_13:
LEGO的【科技系列】,A模型砌完,係可以拆散,重新再砌B模型而完全不需要另外購買零件夥粒的,請放心好了。
只需要買幾粒電芯便可以玩到所有動作,亦唔使食炒價,非常抵買。
;P;P;P
呢套42082,我呢兩日都會去油麻地現時X行下,如果有現貨的話,都會買嚟解下悶㗎,過下手癮都好。
:P:P:P
【科技系列】,以高階係最抵買,水貨價折讓又高,1600元咋,如果去旗艦店買,要用官方訂價,會貴好多。

你的朋友係國內同胞,去旗艦店連買兩套,當真豪氣萬千了。
:smile_o12::smile_o12::smile_o12:

[[i] 本帖最後由 csmarco 於 2018-9-4 11:57 AM 編輯 [/i]]

至尊史諾比 2018-9-4 09:28 AM

[quote]原帖由 [i]csmarco[/i] 於 2018-9-4 07:51 AM 發表 [url=https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=486738151&ptid=27666854][img]https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]

師兄,多謝你的關照。
:smile_o06::smile_o06::smile_o06:
早前做完白內障眼科手術,跟住又到甲狀腺亢奮來襲,又須要用錢去買健康了。
:smile_24::smile_24::smile_24:
現在已經服藥半年,病情已經穩定下來,尚有兩年時間長期服藥,才能痊癒。
:smile_13::smile_13::smile_13:
LEGO的【科技系列】,A模型砌完,係 ... [/quote]

早辰師兄:

無論如何也好,祝安康!:smile_o12:

上了年紀必須注意飲食,我也身體越來越差,做兩做便困。捱不到。氣不促:smile_30:

幸好有師兄分享才找到良!
"
無錯lego就是良药來!

另外我意思是把42082砌A模式後不用拆,再去買少少科技红色磚返來,砌個b模式机頭,(加入自己少少思路去砌個能自由替换的b模式机頭……
這樣砌到能自由替换,那就可以玩多個動作了……·(把作品另加多I個b模式能自由替换咁解)

及我大陸朋友,是我帶他去現畤点以千六蚊x2入手2套……千六蚊1套啊……:smile_30:

至尊史諾比 2018-9-4 09:33 AM

我大陸朋友1口氣入2套……亦是因為同意我想法……想玩1車+2个可自由替换的机頭……

同1部車同1時間任意替换A/b模式……

欣乘下的磚例入散件庫備用……

3千2百零6蚊找數……6蚊是2个超大環保袋……

至尊史諾比 2018-9-4 09:37 AM

師兄……話時話,我見有好多高手……玩到個作品……好似買了2盒來砌咁……例如42043加長車尾部份,較早年麵包車,又加多1節……看上來靚好多!

自問自己又没有天份去設計……

真的試吓在原創作品上改艮加大版也不錯……:smile_41:

ianchan3 2018-9-6 05:44 PM

師兄, 呢套我都係想入同唔入中間. 諗好耐..
原來現時點係1600.. 咁入手決心就大左好多了..
如果要2199.. 真係諗死人...
無錯.. 總係覺得佢同 42009 有相似..
不過睇過說明書.. 似乎佢比42009 重要 COMPLEX...
或者係買左先.. 等長假先拆盒....
頁: [1]
查看完整版本: LEGO 42082 越野吊機