查看完整版本 : 「耶和华同耶稣」只是神话

鋒利超人 2018-7-27 02:59 AM

「耶和华同耶稣」只是神话

[size=4]有人话「聖經不盡是神話」,拼命引证不是神話的部份,以为可以证明圣经有可信的事实/历史/书信……等等,对不?
即是代表另一部份是「神話」啦!对不?
边一部份是「神話」呀?
当然係耶和华同耶稣啦!
如果「耶和华同耶稣」係神话 = 「朱八戒同沙僧」係神话!

于是聖經不是神话 = 上帝係老作!
聖經不是神话 = 耶稣係老作!

既然一个强调誇耀標榜「耶和华同耶稣」是神(真神啵)的教,恐嚇人要相信,原来只不过係神话(老作)?
即係「整本圣经」都係呃人的神话故事,对不对?

依家係传銷教義話有两个神「耶和华同耶稣」黎打救世人,所以D教徒相信的係「耶和华同耶稣」,唔係相信果本乜水写的「圣经」或什么乜水写的「教義」,或什么乜水写的「诗词歌赋同書信」,啱唔啱呢?[/size][size=4]如果基督教冇「耶和华同耶稣」,信黎把鬼牙?
信本書?信D诗词歌赋同書信?
乜D诗词歌赋同書信可以比教徒上天堂咩吓?[/size]
[size=4]
于是「耶和华同耶稣」原来只是神话,即是基督教用一个神话黎呃人!

冇可能因为有真的部份(书信诗词…)+历史部份=「耶和华同耶稣」可以变成事实。
= 冇可能因为有真的部份(唐僧,地理事实…)+历史部份:「朱八戒同沙僧」可以变成事实係一模一样既!!!

讲到咁清楚長篇大论应该都冇人会话唔明啦!:loveliness:[/size]
頁: [1]
查看完整版本: 「耶和华同耶稣」只是神话