查看完整版本 : 【懲罰衰客】爆粗鬧CS再投訴!HKT霸氣Cut約:請歸還4部手機!

普露普普露 2018-5-19 09:27 AM

【懲罰衰客】爆粗鬧CS再投訴!HKT霸氣Cut約:請歸還4部手機!

真霸氣👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

唔少人都好鍾意利用網上平台去投訴,結果中箭嘅反而係投訴人。最近就有網民,喺FB出Post,話自己俾香港電訊(6823)旗下1010接線生Cut線。

事緣係咁,投訴人就話星期二打去客戶服務熱線,不滿自己被Hold住條線兩至三分鐘,之後仲俾接線生Cut線,佢一怒之下就投於到去香港電訊董事總經理艾維朗。點知唔投訴尤自可,一投訴去艾維朗度,香港電訊就決定Cut呢位投訴人份約,懲罰惡客,唔做佢生意!

香港電訊首席法律顧問親自回覆呢位投訴人,就話公司已經聽返錄音,完成調查。

公司強調,「公司重視每一位客戶的同時,亦非常重視每一位員工。」,經調查發現,涉事客戶服務員已盡力去幫呢位投訴人,但投訴人用粗言穢語,對客戶服務員作出侮辱性嘅言論,於是決定引用合約其中一條款,主動中止合約!

1010更加要求,投訴人於月底前,歸還涉及合約嘅4部手機,包括2部iPhone 8 Plus 64GB、一部iPhone 8 64GB,同埋一部三星S9 Plus 64GB,而四部手機必須處於良好狀態。

至於事件放咗上網後,投訴人不單止得唔到其他網民嘅支持,反而香港電訊嘅回應,被網民一致讚好。

本報就事件,向香港電訊查詢,香港電訊回覆指,「我們不會公開評論公司與客戶之間事宜。」

[url=http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180518&s=7015342&a=58208311]http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20180518&s=7015342&a=58208311[/url]

心甜意合 2018-5-20 10:39 PM

支持

930414 2018-5-20 11:03 PM

如果間間公司都禁撐自己同事就好啦。

但兒家港人態度真係差,成日搵客服員出氣,好似我今日企counter,佢黎問路,我咪正常答佢啦,佢冇啦啦發癲,話我另一個同事唔彩佢,跟住又話我答得佢悔氣,佢就不停鬧我地啦,又話我唔識笑 ,比你鬧緊仲識笑咩都痴能線

bitebite 2018-5-21 01:44 PM

Well done CSL

Kayla.l 2018-5-25 01:35 AM

Job well done :lDD_001:

叮噹貓咪 2018-6-23 10:24 PM

公司處理方法值得表揚👍

金融夜遊人 2018-7-19 05:39 AM

咁先係架嘛,我認識有人初做保安,個盤係大堂(中轉大堂)入去要先拍咭,然後先再去所住既座數(即座頭counter)再拍咭上樓,咁有個男住客(VIP)係中轉大堂直接衝前闖入,咁個保安唔認識對方當然叫佢拍咭啦,點知對方就用粗口回應:「拍你老母」,然後不斷用粗口問候呢個保安老母,仲要求主管出來話要投訴,副主管出來後就叫果位保安回C/R,當時夜晚最大係得副主管,主管收左工,點知之後個客仲嘈到去C/R,個副主管不斷求情話比個機會,個男住客則要求該名保安道歉,副主管問該保安可唔可以道歉,但話如果唔肯道歉無問題既,但個男住客有主管whatsapp,第二日主管搵番果位保安問話,最後以「對住客態度不佳」既理由出警告信扣左幾百蚊勤工獎金,其他同事知道後都話「真係冤案」,大家係咪覺得做保安好低濺呢,住客係人,保安就唔係人,有d人話份人工已包埋尊嚴喎!

Peterboy32 2018-7-22 07:55 AM

支咩持,電訊公司好多都仆街,sales都係
但肯定好過的士狗

毛毛毛毛毛 2018-7-24 01:18 AM

CSL 太正了... 餘下的一定是高質客...

Kayla.l 2018-8-2 12:19 AM

公司做得好好 等d人成日投訴呀那 太無理
頁: [1]
查看完整版本: 【懲罰衰客】爆粗鬧CS再投訴!HKT霸氣Cut約:請歸還4部手機!