查看完整版本 : TMD的愛情

wenwen886 2017-9-10 08:03 AM

TMD的愛情

小妹第一次寫文,將曾經的關係寫成一個個小故事,原創,真人真事改編的~

wenwen886 2017-9-10 08:05 AM

角色介紹
尹雅柔是一個情場老手盡管她今年只得20初,從未敗過於任何一個男人手上,懂得玩弄男人,開始一段關係或是分手對她來說都“易過借火”卻在22歲的生日遇上這個有婦之夫令她瘋狂??

沈榮是一個有太太的男人,結婚12年來一直都和太太過著安穩但失去了激情的生活,直至尹雅柔的出現改變了他的乏味生活,令他徹底愛上了她。

田欣是沈榮太太

大洪是尹雅柔的男朋友,與他們於同一間公司工作,亦是沈榮的同事及朋友。

wenwen886 2017-9-10 08:06 AM

Chapter 1 –
尹雅柔和沈榮是在同一家公司工作,且認識田欣,他仨認識了一年多了,田欣沒想到心愛自己的老公竟會和一個小女生在一起。

這天,田欣要回內地10天探親,沈榮問柔過新年有什麼做?柔說:「冇咩野做呀,唔洗拜年香港冇咩親戚」沈榮答:「甘你同大洪約我啦,我好得閒」(尹雅柔原本有一個一起半年的男朋友沈榮也認識)柔說:「好啊!」柔心想:都不會當真的了哈哈…

到了新年假的第一天,尹雅柔帶當時的男朋友(大洪)到家中作客,吃過午飯後大洪接到來電······傳來沈榮的聲音(喂!今晚有咩搞呀?不如一齊食飯啦?)洪:(問下o靚妹先)柔:(又阻住我地拍拖,不過見你一個人甘慘就陪下你啦,哈哈)

到了晚上他們三個人就一同出去吃飯了,沈榮吃到一半說要去洗手間,這時候,洪對柔說(我聽晚同後晚都唔陪你喇,好攰呀,一陣你自己返屋企啦)柔聽到後一面不滿說(但假期前你明明應承我會陪我,宜家又反口,到底係有幾攰?)沈榮在後面聽到他倆的對話,就跳出來說(洪哥,我一陣都要落tw,我幫你送佢返去啦…你唔洗行黎行去!我揸車好快姐)由於大洪和沈榮都認識一段時間了,因此很放心將自己的女朋友交給他,誰不知卻換來被兩人同時的背叛。……待續

崖上的章魚 2017-9-10 10:01 AM

LM

karykelly 2017-9-11 01:15 AM

留名

wenwen886 2017-9-11 07:29 AM

希望睇左既大大可以俾d支持我😊

wenwen886 2017-9-11 07:32 AM

Chapter 2
上回提到沈榮自動請纓送柔回家…..

到車上,柔低頭擦眼淚接著說(佢每次都係咁嫁,成日話攰攰攰,點解同我拍拖會係攰?)沈榮(下!佢成日都係咁嫁?係咪你chur得佢太盡呀?)柔(chur乜鬼呀…我同佢都冇搞過,半年喇,佢唔得嫁)這個時候,柔心知自己說錯話了….但回不了過去了所以繼續說(女人都有正常需要嫁,痴線嫁咩,我宜家好差咩,又唔係呀…點知原來佢唔得嫁喎,一段正常男女關係冇sex我接受唔到lor)沈榮(……..甘岩既,我同我老婆都三個月先搞一次,我覺得佢都唔會有正常需要哈哈)

這個晚上他倆聊了很多關於另一伴的事,還有柔以往的情史,沈榮亦在分析她和洪的事到底應該繼續下去這段不健康的關係嗎? 聊著聊著,尹雅柔感覺到眼前這個男人正目不轉睛地盯著自己看,她問:(喂呀!你望咩姐,望到好似睇穿我成個人甘呀!)沈榮:(冇..呀冇呀…邊..有姐)一向機靈的他竟然口吃上來。

到了晚上11時左右,尹雅柔說她累了,於是沈榮送她回家去。到了柔家樓下,柔說:(放心啦…我唔會打你主意嫁,你結左婚嫁嘛,我先唔鐘意人夫哈哈)沈榮:(我都唔會俾你打到我主意呵!快d返去訓唔好諗甘多!早抖)

柔轉身離開,心想這男人估計也對自己有點動心吧,而沈榮則不爭氣地發了一個夢….令他感到害怕又刺激….

到底是什麼夢令沈榮有這種錯綜複雜的感受呢….待續

月楓俠 2017-9-12 05:40 AM

支持
頁: [1]
查看完整版本: TMD的愛情