查看完整版本 : 有冇人平時煮埋飯比隻狗食?

vikeee 2017-8-12 02:12 PM

有冇人平時煮埋飯比隻狗食?

其實我屋企隻狗本身都係食狗糧既,但係佢習慣晚飯嗰陣坐係枱邊, 成日眼神好可憐咁望住d飯餸
屋企人之前就間唔中比少少白飯同菜佢食下, 間唔中仲會夾舊肉比佢食下
久而久之我啊媽就直頭會煮飯既時候另外恰少少肉同菜比佢
我見隻狗都幾健康,所以我諗應該都冇咩問題, 想知你地平會唔會都煮下野比狗食?

kikoO1 2017-8-14 11:55 AM

會比菜同水果隻狗食, 發覺佢好鐘意食菜心, 所以有陣時都會買多少少比佢食下
但唔會話日日都留菜比佢, 因為都幾麻煩

yuenyuen. 2017-8-14 05:17 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

CrazyJoeytheLab 2017-8-15 06:34 AM

比狗狗食,記得唔好加任何調味料

還有,要搵資料,有啲人類既食物,唔適合比狗狗食的

hitman_hk 2017-8-15 07:56 AM

白烚雞扒,剪碎啲菜,飯

今天的浪漫 2017-8-15 11:21 AM

LOK.j 2017-8-15 05:12 PM

[quote]原帖由 [i]kikoO1[/i] 於 2017-8-14 11:55 AM 發表 [url=http://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=466115139&ptid=26852729][img]http://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
會比菜同水果隻狗食, 發覺佢好鐘意食菜心, 所以有陣時都會買多少少比佢食下
但唔會話日日都留菜比佢, 因為都幾麻煩 [/quote]

如果嫌麻煩既, 可以買d有蔬果成份既糧都得
我依加餵緊boreal隻糧本身已經包含新鮮蔬果,所以我都好少話再煮d菜比佢食

白色羊羊 2017-8-16 11:02 AM

間唔中比少少肉佢食囉, 但一定唔會落油同調味料,始終濃味既野係會加重佢身體負擔
要小心注意

yuenyuen. 2017-8-16 04:46 PM

頁: [1]
查看完整版本: 有冇人平時煮埋飯比隻狗食?