查看完整版本 : 會計妹和司機仔的未來

taihung405 2016-12-26 04:34 PM

會計妹和司機仔的未來

2016年仲有幾日就過去,呢一年可以話係百感交集既一年,當中有甜蜜既笑聲,亦有流過的眼淚,最大既原因係因為他。小妹今年28,叫tracy,係一般人眼中既港女,雖然我認我係港女,鐘意買衫買鞋買化妝品,食野前鐘意自拍再放上instagram同朋友開心share。

至於感情方面,都係港女眼光,男朋友最要係高大,有事業,專一同最緊要靚仔,就好就似新紥師妹入面既吳彦祖咁。畢竟理想同現實係有唔同的,自從五年前跟大學男友分手後,已經有足足五年冇拍過拖,真係dry到冇乜朋友。就連屋企人都叫我快d揾男友嫁左去,話唔擺酒都得,真係俾佢地吹脹。結果我頂唔順佢地既轟炸,上年開始搬出去租屋住,一個人士過住自由但乾燥既生活。

[Hey girls,仲有幾日就情人節,大家有咩節目呀?]剛起床就收到姊妹group入面既wts, 我心諗: [wtf,咁快又到情人節……今年又要同班港女一齊過],正當諗緊點覆之際,rity(小妹 best fd之一)已經搶先提議:[不如去tracy屋企玩啦,不駛出去同人迫],Shit!! 佢地已經假設左我好得閒,但咁都好,起碼唔駛諗食咩餐廳同去邊玩。

就係情人節前兩日,如常番工啦,小妹係間華資既list co既internal audit部門番工。果日午飯後,dept head突然沖出黎講,話漏左份文件俾其中位董事簽名,而公司所有boy又出去,就問有冇同事願意出去送件,我第一時間話:[我去啦,我有同佢開過會,知道佢係邊個],對有d人黎講,出去送件好似係低級員工先會做的,但對於我就好enjoy, 起碼唔使成日坐起office,可以出去呼吸新鮮空氣,不知幾爽。可能以前係big 4習慣左出job, 依家坐office反而有d唔慣。所以一有機會我都會鼠落去樓下置地行陣街先返上去做野。
由於位董事要飛大陸開會,咁唯有去機場揾佢啦。[Fuck!, 中環真係好難截的士lor,d的士死晒去邊呀]:我邊等邊咒罵,結果等左10分鐘,終於等到架的士。

[小姐,去邊呀]: 一把年輕沉厚既聲線傳入我耳中,我不其意看一看司機位,嗰一刻有種難以解釋既感覺(但不是一見鐘情呢d老土野), 原來司機係位年輕男孩,看上去跟我差不多年紀。但他完全不像一位司機,哪有司機跟他一樣穿恤衫,着皮褸開工?。(去機場 唔咳)我緩緩地答。

我承認對位司機有少少好奇: [為甚麼年紀輕輕要揸的士,唔通係讀書唔成?],再望望車廂內,的確同平時d士有d唔同,比平時的士乾淨d,而且有陣淡淡的清香,絕不是那種cheap cheap清新劑可以比擬的。更令我好奇的是司機位旁邊居然沒有放兩,三部電話來招生意,車廂播既亦不是電台的交通消息直擊報道,而係Celine Dion既大碟<let's talk about love>,點解我知,因為我係佢big fans. 媽呀…呢架究竟係咪的士黎,還是我上錯左別人的私家車....。

基於小妹既好奇心,好想偷望倒後鏡去看清他樣子,如是者我扮作調較另一邊車窗,慢慢地移過些身體,好讓自己能看清倒後鏡。我作狀漫不經心地偷看倒後鏡,佢好專注地揸車,不得不說他的確長不錯,眉清目秀,真點睇都唔似位司機。正當我看得出神之際,他突然望向倒後鏡,鏡中我地四目交投,[shit! !!!俾佢發現左我偷望,真係好柒啊…]:我心裏喊道。我立刻心虛地轉移視線。
[小姐冇事嘛,係咪唔舒服呀?你面色不太好,有d紅wor]:他從鏡中望着我說……

pingping33 2016-12-26 06:28 PM

謝分享

hhzz2 2016-12-30 03:16 PM

Thanks for sharing, any undate?

大蛇柯料 2017-1-5 08:41 PM

跟住?

眾人皆嬴叻哥輸 2017-1-18 07:19 AM

男男幻想

輕安 2017-1-19 12:52 AM

意淫開始

unicorn888_888 2017-2-5 11:43 AM

Thx for sharing

jasonlauu 2017-2-5 12:35 PM

謝謝分享

diamondtips 2017-2-12 03:08 AM

謝分享

gto0009 2017-2-12 03:33 AM

未來即是明天囉

nanalove1314 2017-2-13 05:10 PM

留名追看

hkairport 2017-2-13 05:19 PM

Please continue your story

BankWest 2017-2-13 06:38 PM

又係d濕鳩小說老作

柳.吟.情 2017-2-13 07:53 PM

仲有幾耐先到成人情節?

corwin 2017-2-13 11:09 PM

Very nice story. The best part is a woman used WTF & fxck in a post. Good job!

病父炸芝士 2017-2-13 11:53 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

人類仔 2017-2-14 04:19 AM

男男車震是結局:lol

chun25chun 2017-2-14 10:30 AM

基路難行:smile_34:

粉絲 2017-2-14 11:48 AM

留名等update

零感特薄 2017-2-14 02:09 PM

真係好柒:smile_o01:

Badman. 2017-2-14 09:16 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***