查看完整版本 : 新手養狗,花貴婦。

小芷豬 2014-2-14 04:43 AM

新手養狗,花貴婦。

因為新手,所以係一間無乜黑店評論既寵物店買左隻花貴婦,個名叫小黑,依家仲係bb, 所以叫小黑b。

買狗有原因,本來三個人住,老公同媽媽,但係媽咪1月1日在普天同慶既日子,突然急性中風離世,現在間中都會掛住佢。所以想養隻狗集陪下我,等可以快d忘記傷痛。

本身我無細路仔,但有時有表弟表妹,5歲,4歲,2歲過來玩,所以想養d細狗,廢是小朋友驚,因為我知佢地驚大狗。所以就選擇左貴婦,不過我住過度,太多人養,所以就買左有黑白配既花貴婦。

小黑好可愛,我本身好小接觸狗,因為之前份工好忙,訓都無時間,一至五開工14-16個鐘,所以好累,身體又差,都想養但無時間照顧。

依家辭左職,無做野,等去完旅行再算,一定唔會再返咁長時間既工,所以一定有時間照顧小黑,我都預左照顧佢一世了。

第一次見佢,佢就眼定定望住我,個心都心跳加速。之後拎左佢出來,佢對住我搖尾好乖,仲抱住佢訓,因為好溫暖。因為去旅行,所以3月先可以返屋企,我訓覺已經諗住佢喇。

最可愛個頭係黑色,我係望唔到佢隻眼。

我住葵涌,有冇人會得閒約我隻小黑聚會?可以pm我,教下我留意d咩都好。thx哂。

andy-re 2014-2-21 12:45 PM

dogs

I love dogs too
頁: [1]
查看完整版本: 新手養狗,花貴婦。