查看完整版本 : 怪狗

正狗公 2011-8-23 09:10 PM

怪狗

我隻大丹狗女好怪雞,唔係好鍾意食狗糧,但係就鍾意食鹵味,例如鹵水豬利,叉燒...等等。有時佢唔係好開胃,叫個賓妹落街斬番包鹵味,放落D狗糧度,佢就話都無咁快食晒,但又無肚柯或者皮膚病。試過一次老媽子整好成隻鹵水雞,放係張檯度攤凍,點知轉頭成隻雞不翼而飛,不留絲毫痕跡,連少少雞皮雞骨都無,一定係隻狗女夠高成隻雞吞落肚,真係服得佢好緊要,怪狗。:smile_27:

其實你地隻狗最鍾意食乜架?

fatwais 2011-8-24 09:14 AM

回覆 1# 的帖子

:smile_o14: 鹵味好重鹽分多吃對佢身體唔好架 !!
:smile_o04: 我個隻咩都吃,但我唔俾人的有味食物佢食架:smile_o01:

cloudian39 2011-8-24 10:11 AM

唔好俾佢食咸既食物呀!我以前隻松鼠女就係腎衰竭呀! 我好多朋友的狗仔都有腎衰竭, 狗仔既弱點黎架~

Lee_fatball 2011-8-26 08:27 PM

thx for sharing! My dog like to eat chicken bones!

紫緩 2011-8-27 02:06 PM

同我:smile_o04: 隻狗一樣....

aniwork 2011-9-4 12:57 AM

唔好比佢食咁多咸野呀 ~ 如果真係要比人食的東西佢食, 可以去超市買雞聊, 然後用水煮, 唔好比鹽或者其他調味, 佢都會食到 jap jap 聲 ~ 又或者去街市買牛骨, 煮到半生熟/全熟, 都可以比佢食 ~ 最緊要無鹽少油 ~

我隻狗主要食狗的乾糧撈少少濕糧, 間中會比白煮雞聊, cheap cheap 急凍海參(40蚊一袋果 d, 食左對關節好, 因為我隻係婆婆), 少量三文魚 (有 omega 3), 同埋每日有少量狗狗零食
頁: [1]
查看完整版本: 怪狗