我"已經成為盜版軟體的受害者"?

我"已經成為盜版軟體的受害者"? E-mail 此主題給朋友

點解部機一開就話我:
'您可能已經成為盜版軟體的受害者
這一份Windows未通正版Windows驗證'
叫我去個唔知咩的網站"索取正版Microsoft軟體"

呢舊野del又del唔到,又唔明白係咩黎(係唔係欺人架?),
咁我應唔應該去佢網站dl軟件呀?
其實我想del左去,有冇辦法呢?成日彈出黎好煩!

唔該幫幫忙!

因為你用老翻

咩網?
咪 windows 嘅 開發公司囉

引用:
原帖由 don88 於 2008-12-21 04:22 AM 發表
因為你用老翻
o下?!咁我又唔係咁清楚喎,我係自己搵人砌機,d人係會用老翻黎安裝架?
咁我應該點做好?自己重新安裝過正版的windows?(貴唔貴?要係邊度買最好?)咁我d野米會無晒,要重新搞過晒囉?
而且我唔係咁識搞,唔知各位可唔可以介紹一d教學網站俾我呢?

引用:
原帖由 cdfile 於 2008-12-21 12:54 PM 發表[/url]
o下?!咁我又唔係咁清楚喎,我係自己搵人砌機,d人係會用老翻黎安裝架?
咁我應該點做好?自己重新安裝過正版的windows?(貴唔貴?要係邊度買最好?)咁我d野米會無晒,要重新搞過晒囉?
而且我唔係咁識搞,唔 ...
你俾幾多錢人砌機 ??? 一隻正版 windows (有授權 key 要 $1200), 自己計下數啦.
俾3, 4仟砌機仲要有正版授權 KEY, 唔好咁天真啦 !!

1. 麻煩用盜版者去控制台設定一下, 因為專駕唔係用真金白銀購買, 所以應沒權利享受此項服務.

2. 上 google 搜尋 remove wga 這個程式運行一次.

3. 如果想享有專有權利, 請購買正版, 如不想重灌系統, 只要用 keyfinder 更換正版授權 key, 那就可免郤重灌之苦.

4. 大家不要以為用了 remove wga 後就可以繼續開啟 [自動更新]. 微軟己開始 [黑屏計劃] 打擊盜版, 相關資料自己上 google 搜尋.

引用:
原帖由 cdfile 於 2008-12-20 10:30 PM 發表
點解部機一開就話我:

呢舊野del又del唔到,又唔明白係咩黎(係唔係欺人架?),
咁我應唔應該 ...
去呢到下載 就解決到 不過你要 關左個自動更新去 http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=6643351&highlight=windows%2B%C5%E7%C3%D2

引用:
原帖由 isobel 於 2008-12-21 02:00 PM 發表

你俾幾多錢人砌機 ??? 一隻正版 windows (有授權 key 要 $1200), 自己計下數啦.
俾3, 4仟砌機仲要有正版授權 KEY, 唔好咁天真啦 !!

1. 麻煩用盜版者去控制台設定一下, 因為專駕唔係用真金白銀 ...
oem home $700
maybe cost cheaper now...

網上只有個人利益?沒有義務

回覆 7# 的帖子

If the os is xp pro, the price is $1,162.00

回覆 5# 的帖子

我個隻XP HOME要$650有key

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈...................

^^

引用:
原帖由 cdfile 於 2008-12-20 10:30 PM 發表
點解部機一開就話我:

咁我應唔應該 ...
你買既砌機,你連自己有無買盜版軟件都唔知咩?  你買機時唔講清楚要"合法版權既WINDOWS"?
下次買,就買部有名氣既正廠機啦,依家0的機連合法MS WINDOWS版權都唔係好貴。

上次係黃金買都係600咋wo

唔駛講一定係用左老翻啦 人地同你砌點會同你裝個正版落黎(除非你俾多幾百啦)

引用:
原帖由 freedom0123 於 2008-12-22 11:15 PM 發表
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈...................
你哈乜??
好多人都用copy野啦!

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。