註冊 登入

[系統問題] 請問win7 update是否出現問題?

請問win7 update是否出現問題? E-mail 此主題給朋友

我部NB近日發現win 7不能更新,查看網上都有好多人討論此問題,仲話微軟還未解決到,是否如此?

回覆 引用 TOP

初推Win10嗰時確係有過問題,依家無問題,剛剛又更新緊,好暢順。

熱門搜尋: 豐胸療程 遮瑕膏 lipstick

回覆 引用 TOP

剛放工前setup好部新裝好既Win7 機做Windows update。好順無問題。由得佢通宵下載及安裝。

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2018-1-10 09:24 PM 發表

剛放工前setup好部新裝好既Win7 機做Windows update。好順無問題。由得佢通宵下載及安裝。
但我部NB真係不能update Win7,點解嘅?
我在網上搜索到類似文章,情況和我差不多,好似話係2017年12月才發生!
http://www.zdnet.com/article/win ... me-windows-7-users/

引用:
原帖由 qgal 於 2018-1-10 11:06 PM 發表

但我部NB真係不能update Win7,點解嘅?
我在網上搜索到類似文章,情況和我差不多,好似話係2017年12月才發生!
http://www.zdnet.com/article/windows-update-is-broken-for-some-wind ...
其實最好cap個screen出嚟睇下先知你係邊一種update failed,
試下用delete folder方法啦,folder location-->
C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore

引用:
原帖由 leeahye 於 2018-1-11 04:39 AM 發表

....試下用delete folder方法啦,folder location-->
C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore
依個幾work 嫁,

樓主不妨試下

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leeahye 於 2018-1-11 04:39 AM 發表

其實最好cap個screen出嚟睇下先知你係邊一種update failed,
試下用delete folder方法啦,folder location-->
我都係用這個方法修正,不過以前的更新記錄會被洗去。

引用:
原帖由 wf168 於 2018-1-11 06:18 PM 發表

我都係用這個方法修正,不過以前的更新記錄會被洗去。
個紀錄都亂咗,導至不能正常更新,留嚟都無用。

回覆 引用 TOP

USB Windows DVD Windows 定 OEM Windows

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。