註冊 登入

上網見到人地 ryzen 1600 開心到

上網見到人地 ryzen 1600 開心到 E-mail 此主題給朋友

上網見到人地 ryzen 1600 開心到

高興過抽5星卡 , CP值高到 hihi ... 2K 樓下高級享受

無 屏蔽的 8/16 會唔會有 後遺症 或者 體質問題 ?

i5 8400 6/6 (i7 7700k 級數) bye bye

附件

2017-10-11 08:48 AM

回覆 引用 TOP

勁喎…質素高過8700K…hihi…

回覆 引用 TOP

https://www.google.com.hk/amp/wc ... s-spotted-wild/amp/

1600 8核 最初是韓L發現的,
我呢張係台灣巴哈電腦被發現的
堅過石堅

貨源應該是 Malaysia 這幾個月生產的

問題點樣買到呢期CPU...

認番起當年 and 4000 / amd435 開核好正

Intel 8代 如果又加價真係 信仰。。。

回覆 引用 TOP

有人係香港買到先再算

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2017-10-11 09:47 AM 發表

有人係香港買到先再算
http://m.mydrivers.com/newsview/550925.html

如此福利仅限特定批次,具体来说是2017年第36周(9月初)在马来西亚生产的,具体看处理器表面第二行的批次编号即可查明。
比如说“UA1706PGT”,UA代表产自美国,1706代表2017年第06周,P代表ATMP(组装测试标记和打包)地点为马来西亚槟城(S为中国苏州),最后的T代表晶圆产地为德克萨斯(S为萨拉加托)。
目前尚不清楚为何会有如此现象,可能是封装测试期间的一个疏漏。

得9月個期cpu , sosad

回覆 引用 TOP

咪係囉

得個恨字, 根本極大機會買唔到

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

買左 1700 lu , 你地慢慢抽 lu !

引用:
原帖由 賭得細巴能閉 於 2017-10-11 10:33 AM 發表

買左 1700 lu , 你地慢慢抽 lu !
我就買咗1700x 開心使用中!

引用:
原帖由 xieling 於 2017-10-11 11:02 AM 發表

我就買咗1700x 開心使用中!
run 1700x冇7700K打機fps高

熱門搜尋: 耳環 日韓時裝 韓國女裝
引用:
原帖由 johnho2016 於 2017-10-11 12:08 PM 發表

但係我用的剪片軟件在效能上1700x遠超7700k喎!

點解我知呀因為我朋友用7700k而我用1700x, 我想講我朋友屋企用佢部電腦造影片剪接發覺係畀我部機慢很多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnho2016 於 2017-10-11 12:08 PM 發表

仲有一樣嘢講漏咗嘅就係7700k很熱 成個小暖爐一樣!

引用:
原帖由 xieling 於 2017-10-11 12:10 PM 發表

仲有一樣嘢講漏咗嘅就係7700k很熱 成個小暖爐一樣!
我就係諗緊應該用邊個U好啲,定等8700...同埋配咩主板?急要砌一部機

引用:
原帖由 johnho2016 於 2017-10-11 12:13 PM 發表

我就係諗緊應該用邊個U好啲,定等8700...同埋配咩主板?急要砌一部機
你出呢部機的用途? 預算?

如果預算有限 我建議你盡量將資金投放落顯示卡到( 畀打機電腦的意見)

引用:
原帖由 xieling 於 2017-10-11 12:17 PM 發表

你出呢部機的用途? 預算?

如果預算有限 我建議你盡量將資金投放落顯示卡到( 畀打機電腦的意見)
打機。最盡$13K

預算有限

引用:
原帖由 johnho2016 於 2017-10-11 12:19 PM 發表

打機。最盡$13K

預算有限
睇你點出囉,如果你想用到1080ti你cpu就要用二千蚊或以下嗰啲!

ram嗰方便我建議你用到32gb因為將來的遊戲必定大量使用ram的

回覆 引用 TOP

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。