刪除唔到一個軟件=.=

引用:
原帖由 re-liony 於 2013-4-5 07:52 PM 發表
今日諗住download個睇戲既播放器啦,點知一路既指引係亂碼,又唔係英文又唔係中文,咁就斷估按鍵下載啦,點知安裝好後,依家個電腦一開時,總係出左2個廣告,多數照片仲係幾黃吓,真係煩 咁我咪去"控制台"度 ...
http://computer.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=21552161

盛衰交替,物極必反,歷史沒有不倒臺之政權

用Windows內建系統還原功能還原到你未裝個播放器之前

引用:
原帖由 re-liony 於 2013-4-6 12:28 AM 發表

多謝 ,但我仲爭一個叫 toutiao(頭條新聞) 刪除唔到呀  ,成日彈d 咸廣告出黎, 激死我啦 , 我安裝左Revo Uninstaller之後, 只係成功剷左"百度瀏覽器" 同"快玩", 但呢個 '頭條' 就 ...
你桌面有沒有toutiao圖示,如果有就用那移除程式的獵人模式拉去那圖示就可移除。

引用:
原帖由 re-liony 於 2013-4-6 12:28 AM 發表

多謝 ,但我仲爭一個叫 toutiao(頭條新聞) 刪除唔到呀  ,成日彈d 咸廣告出黎, 激死我啦 , 我安裝左Revo Uninstaller之後, 只係成功剷左"百度瀏覽器" 同"快玩", 但呢個 '頭條' 就 ...
或你找windows清理助手3.1記得去官網下載此程式是幫你清插件及木馬的,是免安裝版本。

引用:
原帖由 re-liony 於 2013-4-6 01:12 PM 發表

真係嘔血 , 我連"Windows清理助手3.1"都下載左啦! 仲清理左個"百度"添(奇怪,尋晚用revo uninstaller 清左架?!), 但個"toutiao" 依然仲係度, 一來清理助手掃描後都唔見有呢個程式/軟件係我電腦入面, 二來 ...
試一試在開始,執行打上msconfig等它出一圖示裡面有服務,啟動,在啟動那欄看有沒有剔上toutiao或百度,如果有就剔走它及在服務那欄做相同動作,重新開機。

引用:
原帖由 re-liony 於 2013-4-6 01:12 PM 發表

真係嘔血 , 我連"Windows清理助手3.1"都下載左啦! 仲清理左個"百度"添(奇怪,尋晚用revo uninstaller 清左架?!), 但個"toutiao" 依然仲係度, 一來清理助手掃描後都唔見有呢個程式/軟件係我電腦入面, 二來 ...
清理助手掃完後下面有沒有一行紅字有第3方插件及其他,如有後面應該有掃描清理,按入去等它掃再剔要移走的第3方插件或病毒反清理。

我都試過呀...

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。