註冊 登入

新買了8GB SD CARD 拍照用, SD CARD 壞了, 求救

新買了8GB SD CARD 拍照用, SD CARD 壞了, 求救 E-mail 此主題給朋友

結婚的相片同VIDEO 仲有全家幅全部冇晒.... 求救..

回覆 引用 TOP

新高登有D 舖頭專做資料回復的, 你可以去問下
網上亦有D同類公司
有心理準備救得到都所費不菲
而且 memory card 救得到的機會亦較低
所以永遠要記得任何重要資料都必須要有備份

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

但張卡新到未夠七日... SANDISK 會唔會幫我RECOVER 番..
我張卡一FULL 放入電腦已經唔得了..

回覆 引用 TOP

有幾不菲架..?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 daibo 於 2013-3-19 09:31 AM 發表

但張卡新到未夠七日... SANDISK 會唔會幫我RECOVER 番..
你可以試下既
引用:
原帖由 daibo 於 2013-3-19 09:31 AM 發表

有幾不菲架..?
你預四位,甚至五位數字價錢.......

回覆 引用 TOP

引用:

通常唔會

重要資料要做好備份

我要擊倒馬會!

回覆 引用 TOP

我嘟死咭係 kingston

回覆 引用 TOP

代理只會同你換張新卡, 並不會保DATA, 所以你唯一途徑是救DATA, 你個case 應該 $3000 左右啦
引用:

回覆 引用 TOP

引用:

任何儲存媒介既保養都不會包括資料
而且最多都係一隻換一隻, 不會整/救

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

樓主,未過相時已經壞喇??

回覆 引用 TOP

引用:

你用Sandisk邊張卡呀?

相機我只用Sandisk Extreme Pro系列  從來都未試過死卡

其實呢D無謂慳  入得相機最少都用Extreme以上啦

死卡真係喊到無謂

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。