[系統問題] 請問點解LOAD唔到YAHOO個網頁出黎?

請問點解LOAD唔到YAHOO個網頁出黎? E-mail 此主題給朋友

上到YAHOO個網頁佢正係LOAD到搜尋個行野出黎,下面個大半都LOAD唔到出黎,之後用搜尋網頁都係搜尋唔到網頁出黎,左下寫住網頁發生錯誤,我唔想剷機,到時好多野要裝返好麻煩,有冇神手幫到我??THANKS!!!!!!!!!

想補充返我上其他網無問題的,,即係唔關我個網絡事,,只係YAHOO先係咁...

等多5分鐘到就LOAD到但全部無晒圖片打晒交叉......

如果用開 ie 的, 試裝 chrome。

引用:
原帖由 MoNsTeR~ 於 2012-7-14 22:26 發表
等多5分鐘到就LOAD到但全部無晒圖片打晒交叉......
我都係咁呀,

ie、Firefox 及 Chrome 都試過,都一樣係咁 ~

我個 Yahoo 究竟發生左咩問題呀﹖當登入 Email 後,所有野都通通移晒向左邊位置,所有郵件都開不到,
莫講話開,撰寫郵件都不能,救命啊﹗
有冇人可以話我知做咩事呀﹖
咁仲不特止呀,Yahoo 首頁所有有圖片的野,都變成空白框框,搜尋出來的東西,又係全向晒左移,唉﹗

懂解決這問題的朋友,請幫幫我 ~ 我現正用 Firefox 13.0.1 瀏覽 ~

引用:
原帖由 mdlee 於 2012-7-15 12:05 AM 發表
如果用開 ie 的, 試裝 chrome。
即係點?IE既意思係咩?

引用:
原帖由 hayman227 於 2012-7-15 01:37 PM 發表

我都係咁呀,

ie、Firefox 及 Chrome 都試過,都一樣係咁 ~

我個 Yahoo 究竟發生左咩問題呀﹖當登入 Email 後,所有野都通通移晒向左邊位置,所有郵件都開不到,
莫講話開,撰寫郵件都不能,救命啊﹗
有 ...
你幾時開始係咁??我無YAHOO MAIL呀,但我前幾日都仲上到YAHOO無問題的,但幾日後就變成咁,如果中左毒既話應該個個網頁都上唔到,又唔係網絡問題,究竟發生咩事?? 唔想剷機,又要DL返D野好麻煩,

引用:
原帖由 MoNsTeR~ 於 2012-7-15 20:49 發表

你幾時開始係咁??我無YAHOO MAIL呀,但我前幾日都仲上到YAHOO無問題的,但幾日後就變成咁,如果中左毒既話應該個個網頁都上唔到,又唔係網絡問題,究竟發生咩事?? 唔想剷機,又要DL返D野好麻煩,
我尋晚變成咁的,唉﹗

入到 email 但又回覆唔倒、轉寄唔倒、唔能夠新增郵件。

我就係咩都上倒網,係 yahoo 唔得,搜尋出黎的所有野都偏向左移,然後無論我按入字典、拍賣、財經、blog 等等,總之由 yahoo 按入的,所有野都唔同晒位置。

總之同 yahoo 有閞的網頁,都係咁﹗

ie 係 internet explorer, 身在美國, 開香港或美國 yahoo 都無問題, 你們的情況不知是否中毒。

引用:
原帖由 mdlee 於 2012-7-15 22:34 發表
ie 係 internet explorer, 身在美國, 開香港或美國 yahoo 都無問題, 你們的情況不知是否中毒。
但我有安裝防毒軟件的,都冇話我知中左毒。

路過

剛剛我去yahoo無問題,yahoo電郵也正常用到

兩位的問題,我覺得係"上網"的網絡問題,建議問返提供上網服務的公司

引用:
原帖由 mac仔 於 2012-7-15 23:45 發表
路過

剛剛我去yahoo無問題,yahoo電郵也正常用到

兩位的問題,我覺得係"上網"的網絡問題,建議問返提供上網服務的公司
謝謝﹗我問問。

我嘗試過還原早前的時間,但問題依然存在,等我明天打去 dell 問問,再等佢地線上幫我檢查睇下咩問題後,再在此回覆你地吧﹗

我都係咁呀!,我屋企有3部電腦 本來靜係我尋日開始有事 點知到左岩岩 第二部又有事,又係得yahoo唔得..所以我唸應該係yahoo嘅問題 唔關網絡問題

引用:
原帖由 lijkuo888 於 2012-7-16 12:20 AM 發表
我都係咁呀!,我屋企有3部電腦 本來靜係我尋日開始有事 點知到左岩岩 第二部又有事,又係得yahoo唔得..所以我唸應該係yahoo嘅問題 唔關網絡問題
呢d情況,唔排除係瀏覽器內yahoo相關網頁"cookie"記錄出問題,試下刪除yahoo相關網頁"cookie"記錄,試下有無改善

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。