[軟件問題] 急!邊隻防毒軟件底用,好用

急!邊隻防毒軟件底用,好用 E-mail 此主題給朋友

公司D機中晒毒,想買防毒軟件,大約5部機用,各位博士有咩好介紹,同大約幾錢,thx!

引用:
原帖由 Ot_Boy 於 2011-9-30 03:01 PM 發表
公司D機中晒毒,想買防毒軟件,大約5部機用,各位博士有咩好介紹,同大約幾錢,thx!
又會中毒至去裝防毒咁奇怪?
中左毒的系統未必可以安裝到防毒軟件,裝到亦未必可以用到。

可以考慮用ESET Smart Security v5 (5機版),詳細資料自己上NOD官網睇。
軟件穩定,簡單易用,唔會拖慢運作,防毒功能亦係可接受。
http://www.eset.hk/

回覆 2# 的帖子

已經搵人重新裝過d機,報價裝咩"司機"話要850蚊1部,老細話貴,叫我今日搞掂

引用:
原帖由 Ot_Boy 於 2011-9-30 03:32 PM 發表
已經搵人重新裝過d機,報價裝咩"司機"話要850蚊1部,老細話貴,叫我今日搞掂
家用電腦建議你用[咩司機],但Office用NOD啦,會少好多問題。
我記得NOD有5機版,10機版,價錢唔貴。
其他可考慮Norton (Symantec), Avira 都有商用版本。
基本上防毒軟件防毒功能都分別不大,由其是Office用, users' control (商業保安)至重要,例如privacy control,external devices,上網等等。

引用:
原帖由 Ot_Boy 於 2011-9-30 03:32 PM 發表
本帖隱藏的內容需要積分高於 999999999 才可瀏覽
引用:
http://www.discuss.com.hk/announcement.php?id=45#45
[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁
http://www.price.com.hk/category ... ilter=100736,100744

卡巴斯基??
公司最好用NOD
個人認為卡巴斯基係office電腦用會整慢部機

卡巴斯基

AVIRA, 免費, 口碑唔錯

免費報氾濫,報紙檔生意點做啊?!

勿宣傳網站.

引用:
原帖由 man叔 於 2011-10-1 06:54 PM 發表
AVIRA, 免費, 口碑唔錯
師兄,請留意樓主嘅問題:
引用:
原帖由 Ot_Boy 於 2011-9-30 03:01 PM 發表
Avira AntiVir Personal - 個人版本先係免費,中小型企業要畀$買㗎

個人免費版本:
http://www.avira.com/zh-tw/avira-free-antivirus

中小型企業:
http://www.avira.com/zh-tw/for-business-avira-small-business

avast 6.0

939,1398加油

NOD喇...好多公司都用..速度快 唔麻煩 出左5.0新版..

"咩咩司機"又大食又霸道 用又麻煩 剷又難剷 公司真係唔好用

返返正題先
買NOD 如果近就可以行去深水埗黃金地庫 某電梯隔離 3大防毒品牌O係門口擺果間做左好耐既舖仔 貌似雜貨店既 入去叫佢報個價比你 5部機既公司版本 NOD有現貨喇..唔中意 o係入面睇埋其他牌子都仲得

老場黎講 灣仔電腦城都有得賣 睇你近邊區喇...
我自己都岩岩睇完NOD相關既資料 宜家用緊 希望幫到手喇...

小紅傘好過NOD10倍啦!

[quote]原帖由 saltfishyu 於 2011-10-2 09:00 AM 發表
小紅傘好過NOD10倍啦!

yes, I told my fan do not use NOD, but he think the price is OK
from early 2010 to mid 2011, he need to re-install all his company computers twice

avast

伸延閱讀
 17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。