打印

求助 如何設定IP CAM同無線router?

求助 如何設定IP CAM同無線router? E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
本人剛剛買了一個 DLINK D-615 router 及 wansview IP Cam http://www.wansview.com/Products/wlsxjnc541w.html
已設定了IP cam 的 IP(用LINK線時), 但唔識如何設定ROUTER (在沒有用LINK線時連接IP CAM).
請各位高人幫忙, 謝謝



實用相關搜尋: Spa

TOP

你個 router 無線  set 好未?( Menu 16頁 )
有無其他野試到WIFI (手機/PC)

支CAM應該有無線既setting, lan 同 wifi 係2個唔到既 ip, 你set左 lan 都未得架
你支cam 我搵唔到 menu (好討厭用山寨野, menu 咁基本都唔放上網比人 )

[ 本帖最後由 dtom 於 2011-6-5 10:31 PM 編輯 ]



實用相關搜尋: Spa
Intel Core i7 2600 @ Thermalright Ultra-120 eXtreme
ASRock Z68 Pro3
Corsair 1066 DDR3 4GB x4
Intel 330 120GB, Crucial M4 128GB ,三叔 830 128GB
MSI GTX460 Hawk 1GB DDR5
ANTEC HCG620M 620W
Lian Li PC-7plus + EX-36B1

TOP

WIFI 已經SET好晒, 冇問題, 另CAM已比了IP給它, 只是不知道如何在ROUTER上SET.





TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。

10.0.1.4