[系統問題] windows xp sp2升sp3(已解決感謝各位)

windows xp sp2升sp3(已解決感謝各位) E-mail 此主題給朋友

最近因某d原故要升sp3 但係自己個版本係借朋友來裝

咁應該點升sp3 唔知係破解定老正 爬完文知道唔會無哂d野

但係我應該dl咩黎升sp3 感謝師兄解答

當然用老正, 破解只有會下次再有問題 ,到時又左閃右避

得失前緣已定  聚散本是平常  執著徒增煩惱  灑脫樂得自然

Success is a journey not a destination

引用:
原帖由 CobyIsaac 於 2010-9-26 10:06 PM 發表
當然用老正, 破解只有會下次再有問題 ,到時又左閃右避
我呢家唔知道自己係破解定老正..咁我應該從咩途徑升上去=_=

唔通買windows xp cd 自己up? 網上有無軟件可以更新

回覆 3# 的帖子

一安可用即系 vol 版。而且借朋友來裝,肯定唔系老正。
升sp3 有幾個方法
1.自動更新,剛試仲可以
2.下載升級包。
3.用兔子的升級天使

從來不為學生想問題
只顧著怎樣弄夠人民幣
雖然我們很生氣
卻無能為力
重修費都變成 他的家用電器

引用:
原帖由 地獄火 於 2010-9-26 10:29 PM 發表
一安可用即系 vol 版。而且借朋友來裝,肯定唔系老正。
升sp3 有幾個方法
1.自動更新,剛試仲可以
2.下載升級包。
3.用兔子的升級天使
有冇兔子升級天使的link ? thx

回覆 6# 的帖子

4樓已比左 sp3升級包link。用唔到咩?

從來不為學生想問題
只顧著怎樣弄夠人民幣
雖然我們很生氣
卻無能為力
重修費都變成 他的家用電器

引用:
原帖由 地獄火 於 2010-9-26 11:46 PM 發表
4樓已比左 sp3升級包link。用唔到咩?
咁我姐係唔係老正?4樓比既升級包

想問下我用唔用得嫁..=  =正體中文同香港中文有咩分別..

引用:
原帖由 23462346 於 2010-9-27 09:30 AM 發表

咁我姐係唔係老正?4樓比既升級包

想問下我用唔用得嫁..=  =正體中文同香港中文有咩分別..
路過....
用正體(台灣)中文。
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=5b33b5a8-5e76-401f-be08-1e1555d4f3d4&displayLang=zh-tw

早期有好多個案裝唔到"香港中文"。
安裝Service Pack 3唔使驗證Windows.

你簡正體中文條 link download
但如果你而家用緊個個 SP2 code 係之前比 MS 出左話 BlackList Code 既話
咁當你更新 SP3 就會話個系統係老番.....

咁你就要係個 SP2 轉左個windows install code 先可以升得上 SP3

嗰4條下載link係2008年4月,當時Microsoft 未正式推出Service Pack 3的網上下載版本。
當時被稱為不明網上下載(或者好聽d係洩露版)。

引用:
原帖由 yen_0110 於 2010-9-27 10:05 AM 發表
但如果你而家用緊個個 SP2 code 係之前比 MS 出左話 BlackList Code 既話

咁你就要係個 SP2 轉左個windows install code 先可以升得上  ...
我個sp2 好正常呀 無出現話 BlackList Code  但我唔明點轉左個windows install code?

呢家需唔需要轉  咁多位師兄講既野 我都明少少啦

咁我呢家簡正體中文條up上sp3

會唔會有風險 ck到唔係老正 而係老番 咁點算

(我呢家未升 因為我電腦係屋企人一齊用唔敢亂搞)

回                                                                                        [url=space.php?uid=1565550]yen_0110[/url]師兄:早期有好多個案裝唔到"香港中文"。
安裝Service Pack 3唔使驗證Windows.

咁我係咪直上上sp3就ok lu? 我怕搞到比佢ck到唔係老正 用唔到d功能 比屋企人xyzxxx我就慘="=

再一次感謝各位師兄 百忙之中抽寶貴ga時間回小弟 無言感激

樓下新師兄講既野...我又係一知半解=_= 師兄你裝唔到定咩?

引用:
原帖由 yen_0110 於 2010-9-27 10:05 AM 發表

咁你就要係個 SP2 轉左個windows install code 先可以升得上  ...
正體中文同香港中文條 link download左都係內部錯誤 ....可能佢 BlackList 左o個 Code
轉左個windows install code 係唔係洗機用其他code 裝過?

路過......
1. 安裝SP3 係無需驗證Windows ;如果唔放心,可以offline安裝。
2. 直接從Microsoft下載Service Pack 3就可以進行安裝。
3. 安裝完Service Pack 3 重啟之後,記著/記著.......要去[控制台]重新將[自動更新]關閉。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伸延閱讀
 19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。