Applocale問題,Win7上用唔到

Applocale問題,Win7上用唔到 E-mail 此主題給朋友

以前XP時候,想用簡體程式只要開個Applocale就唔會亂碼,而家裝咗Win7之後個Applocale就用唔到
如果唔用Applocale用程式或者遊戲就會亂碼到阿媽都唔認得..有冇人可以幫幫我呀...

Windows7用倒

引用:
原帖由 fuwai000 於 2010-6-30 10:42 PM 發表
Windows7用倒
點用呀,教吓我

回覆 1# 的帖子

用 Papplocale

引用:
原帖由 roland-moon 於 2010-6-30 11:03 PM 發表

點用呀,教吓我

點解你可以回兩萬多條帖子咁有恆心既!

你係可以用 Applocale 架!

Stay Calm !

引用:
原帖由 roland-moon 於 2010-6-30 11:03 PM 發表

點用呀,教吓我
用COMPATIBILITY MODE 裝同行.

win7用到喎,我用緊,我記得都係就咁裝就裝到

最簡單, 用返 Applocale , 不過用免安裝版 !

ps. 我都係 win7, 都係用免安裝 !

引用:
原帖由 johnlinks 於 2010-7-1 12:37 PM 發表

點解你可以回兩萬多條帖子咁有恆心既!

你係可以用 Applocale 架!
你睇吓我註冊日期先啦

引用:
原帖由 testpcboy 於 2010-7-1 06:04 PM 發表

唔該哂,等我而家去搵搵先

引用:
原帖由 testpcboy 於 2010-7-1 06:04 PM 發表

搵唔到呀 你可唔可以俾個免安裝版我呀..唔該

附件

2010-7-1 09:34 PM

2010-7-1 09:34 PM

<<<我都唔係好明呢度講乜同埋點做

你Download的apploc 放在那個drive ? (C: D: 之類) & Folder (可放在根目錄, 冇folder)

引用:
原帖由 cykwok 於 2010-7-1 09:54 PM 發表
你Download的apploc 放在那個drive ? (C: D: 之類) & Folder (可放在根目錄, 冇folder)
我都唔係好明

伸延閱讀
 38 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。