註冊 登入

[系統問題] Win10 真係廢到呢。。。

今日無了, 又換左個介面 ...

熱門搜尋: 永久脫毛 激光脫毛 頭髮 染髮

回覆 引用 TOP

XP 介面

回覆 引用 TOP

win10 介面  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙民母親生賤種 於 2017-10-6 12:45 AM 發表

洗乜理果 d windows 死忠呀。我地用部機來做野, 佢地用部機來玩。update 十日對於佢地來講仲 happy。
ching,唔係個個好似你咩都識,好似我,証券行要用window,我冇得唔用,用andriod唔係唔得,睇少好多野(或者我唔識啦)。

引用:
原帖由 bgbill 於 2017-10-7 07:06 PM 發表

ching,唔係個個好似你咩都識,好似我,証券行要用window,我冇得唔用,用andriod唔係唔得,睇少好多野(或者我唔識啦)。
所以我上面有幾個 reply 咪話, 對家要用, 我只可以都要裝個 windows 就下佢地, 跪地戲豬那。(有條友寸我話, 咁你又用..)

回覆 引用 TOP

提議樓主師兄自己寫番隻OS出來 ,
嘩! 到時哩位師兄出咗名, 響晒朵
之後, 記得千祈要關照下香討小會
員, 每人免費送一套OS任用, 咁就
為之 Very Good la.

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2017-10-8 08:36 AM 發表

提議樓主師兄自己寫番隻OS出來 ,
嘩! 到時哩位師兄出咗名, 響晒朵
之後, 記得千祈要關照下香討小會
員, 每人免費送一套OS任用, 咁就
為之 Very Good la.
OS沒可能一個人寫出來的。算你唔洗諗, 照住別人的程式碼打, 數以百萬行, 我問你打幾多年先打完

回覆 引用 TOP

開機又唔更新,熄機先嚟更新,一等就等成幾個子先收得工~~~

引用:
原帖由 yoyomamms 於 2017-9-30 06:05 PM 發表

win10,cpu最好由i5六代或更高
咪攪笑啦
core i3-4130行得好順

附件

2017-10-12 12:01 AM

Android Smart Phome: LG G5 32 GB

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ninety 於 2017-9-30 03:39 PM 發表

唔系丫~
好用好順喎
我還1703

附件

2017-10-12 12:06 AM

Android Smart Phome: LG G5 32 GB

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alee001 於 2017-10-11 08:27 PM 發表

開機又唔更新,熄機先嚟更新,一等就等成幾個子先收得工~~~
係我話之佢, 公司電, 公司機, 就算火築燒左間 office 都係公司野 ... 我就一定照走, 熄左個 mon 就得啦!

回覆 引用 TOP

諗到個愚蠢方法,就係要令 C: 冇位淨,等佢冇得 update。但我未試過得唔得:
如果自己裝機,C: 界到剛到裝到隻 windows 10,裝完後用其他"垃圾"塞爆 C: 。
如果係廠機,只得 C:,可試用 VirtualBox 起個虛疑 NAS,將虛疑硬碟設定為 "固定大小" 來塞爆 C: 。

卡梅之手72號
窮鬼遊戲機:A8-7600 A88X ... 主打免費 GAME ...
其實我覺得update都唔緊要,要reboot幾多次都冇問題,但可以在user關機時一次過自己做晒,好過儲埋等下次人地開機先嚟做。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小卡梅 於 2017-10-12 08:06 PM 發表

諗到個愚蠢方法,就係要令 C: 冇位淨,等佢冇得 update。但我未試過得唔得:
如果自己裝機,C: 界到剛到裝到隻 windows 10,裝完後用其他"垃圾"塞爆 C: 。
如果係廠機,只得 C:,可試用 VirtualBox 起個虛疑 NAS, ...
塞爆C你就知道有幾多古靈精怪嘢發生同架機會變得有幾慢!不過一拍兩散都好!

回覆 引用 TOP

74 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。